Cand Se Pune Stent La Inima

0
(0)

Cand vine vorba de probleme de sanatate legate de inima, punerea unui stent poate fi o solutie viabila pentru pacienti. Este un tratament minim invaziv, care poate fi efectuat in timpul unei interventii coronariene percutane (PCI) pentru a trata ocluziile arterelor coronare. Dar cand este necesara punerea unui stent si care sunt riscurile si beneficiile acestui tratament?

In acest articol, vom discuta despre cand este necesara punerea unui stent la inima, cum se efectueaza procedura si care sunt riscurile si beneficiile acesteia.

Cand este necesara punerea unui stent la inima?

Punerea unui stent la inima este necesara cand arterele coronare sunt ingustate sau blocate. Aceasta se poate intampla ca urmare a depunerilor de grasimi, a colesterolului sau a altor depozite in interiorul arterelor. In timp, aceste depozite se pot acumula si pot impiedica fluxul de sange catre inima, ceea ce poate duce la angina pectorala sau chiar la un atac de cord.

Procedura de punere a stentului

Procedura de punere a stentului este cunoscuta sub numele de interventie coronariana percutana (PCI). Aceasta presupune inserarea unui tub subtire, numit cateter, prin intermediul unei artere din bratul sau din zona inghinala si conducerea acestuia catre inima.

Odata ajuns la inima, medicul va introduce un fir ghid prin cateter pana la artera coronara afectata. Apoi, medicul va introduce un balon prin firul ghidat si il va umfla pentru a deschide artera ingustata sau blocata. Dupa ce artera coronara este deschisa, medicul va plasa un stent in interiorul acesteia pentru a mentine deschiderea arterei si a permite fluxul normal de sange catre inima.

Riscuri si beneficii ale punerii unui stent la inima

Ca orice interventie medicala, punerea unui stent la inima prezinta riscuri si beneficii. Printre riscurile asociate cu aceasta procedura se numara sangerarea la locul de introducere a cateterului, reactii alergice la substantele de contrast utilizate in timpul procedurii, leziuni ale arterei sau formarea unui cheag de sange in interiorul stentului.

Pe de alta parte, beneficiile punerii unui stent la inima includ ameliorarea simptomelor de angina pectorala, reducerea riscului de atac de cord si imbunatatirea calitatii vietii pacientului.

1. Este punerea unui stent la inima o procedura dureroasa?

Nu, punerea unui stent la inima este o procedura minim invaziva si nu ar trebui sa fie dureroasa. Cu toate acestea, pacientul poate simti o senzatie de presiune sau de disconfort in timpul procedurii.

2. Cat dureaza procedura de punere a stentului?

Procedura de punere a stentului dureaza in mod obisnuit intre 30 si 90 de minute, in functie de complexitatea cazului.

3. Cand pot reveni la activitatile obisnuite dupa punerea unui stent la inima?

Majoritatea pacientilor pot reveni la activitatile obisnuite dupa cateva zile sau saptamani, in functie de starea lor de sanatate generala si de recomandarile medicului.

Daca ai trecut prin aceasta procedura sau cunosti pe cineva care a avut un stent la inima, te rugam sa ne impartasesti experienta ta sau sa ne pui intrebari in sectiunea de comentarii de mai jos. Vrem sa stim mai multe despre cum poate fi ajutat pacientul si cum poate fi imbunatatita calitatea vietii acestuia.

De Ce Se Pune Stent La Rinichi

Stentul este un dispozitiv medical care este plasat in interiorul rinichilor pentru a ajuta la drenarea urinei si la prevenirea obstrucției tractului urinar. Acesta este introdus prin intermediul unei proceduri numite ureteroscopie care utilizeaza un instrument numit ureteroscop pentru a ajunge la r – cv-inginer.ro

De Ce Se Pune Stent La Rinichi

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare