De Ce Se Pune Stent La Rinichi

Stentul este un dispozitiv medical care este plasat in interiorul rinichilor pentru a ajuta la drenarea urinei si la prevenirea obstrucției tractului urinar. Acesta este introdus prin intermediul unei proceduri numite ureteroscopie, care utilizeaza un instrument numit ureteroscop pentru a ajunge la rinichi prin uretra.

In cazul in care exista o obstructie in tractul urinar, aceasta poate duce la complicatii grave, cum ar fi infectii urinare, pierderea rinichilor sau insuficienta renala. De aceea, medicul poate recomanda plasarea unui stent pentru a preveni astfel de situatii.

Stenturile sunt realizate din materiale compatibile cu corpul, cum ar fi siliconul sau poliuretanul, si pot fi plasate temporar sau permanent, in functie de necesitati.

1. Cand este necesar sa se plaseze un stent la rinichi?

Stentul este recomandat in cazul in care exista o obstrucție in tractul urinar, cum ar fi o piatra la rinichi sau o tumoare. Acesta ajuta la drenarea urinei si previne complicatii grave.

2. Ce se intampla in timpul procedurii de ureteroscopie?

In timpul procedurii, medicul va introduce un ureteroscop prin uretra si il va ghida pana la rinichi. Apoi, va plasa stentul in interiorul ureterului pentru a ajuta la drenarea urinei.

3. Exista riscuri asociate cu plasarea unui stent la rinichi?

Da, exista riscuri, cum ar fi infectii, dezvoltarea de cheaguri de sange sau disconfort. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre riscurile si beneficiile plasarii unui stent la rinichi.

Va indemnam sa lasati un comentariu cu experienta dumneavoastra in legatura cu plasarea unui stent la rinichi sau cu intrebari suplimentare. Va rugam sa fiti respectuos si sa nu postati informatii medicale personale. Comentariile vor fi moderate inainte de a fi publicate.


Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *