Traseu Piatra Mica

5
(1)

Traseul Piatra Mica este unul dintre cele mai populare trasee montane din Carpatii Orientali. Aceasta ruta ofera o experienta deosebita de munte, de la inceputul traseului de la Voineasa, la sfarsitul traseului pe varful Piatra Mica.

Traseul incepe la Voineasa, unde puteti lua autobuzul, autocarul sau masina pana la satul Piatra Mica. Acesta este punctul de plecare pentru traseul montan, care se desfasoara pe o distanta de aproximativ 7 km, asa cum este marcat pe harta.

Drumul incepe cu o urcare usoara, pe un teren destul de plat, iar dupa aproximativ 2 km, se intra intr-o padure de conifere, care ofera o priveliste minunata. Drumul continua apoi prin padure, unde sunt numeroasele portiuni abrupte, si se ajunge la baza varfului Piatra Mica.

De la baza varfului, se urca printr-o panta abrupta, ce poate fi usor de urcat cu ajutorul unei corzi, pana la varful Piatra Mica. Acolo veti fi recompensati cu o priveliste magnifica, care cuprinde muntii din jur precum si Dealurile Lotrului.

Dupa ce va bucurati de priveliste, veti cobori incet, folosind aceeasi corzi, pana la baza varfului. Apoi, veti urma un traseu prin padure, catre satul Piatra Mica, unde veti gasi un loc unde sa va odihniti.

Traseul Piatra Mica este o experienta unica si captivanta, care ofera o priveliste spectaculoasa si oportunitati de aventura. Este un traseu perfect pentru amatorii de munte, care doresc sa se bucure de o experienta montana deosebita.

1. Zona de plecare

Pentru a porni la drum, cea mai buna optiune este sa va aflati in zona localitatii Piatra Mica, judetul Prahova. Acest traseu porneste de la Poiana Marului si se intinde pe aproximativ 10 kilometri, luand calea cea mai scurta si mai accesibila spre Cheile Prahovei.

2. Traseu si puncte de interes

Pe traseu veti intalni mai multe puncte de interes, precum cabana Poiana Marului, lacurile Tesila si Sfanta Ana, Cheile Seciului, Poiana Seciu si Cheile Prahovei. Intre aceste puncte veti intalni si mai multe vai si pasaje, precum Valea Piedicii, Valea Aburului si Pasul Doamnei.

3. Dificultati

Desi acest traseu poate fi parcurs usor, exista si anumite zone care pot prezenta dificultati in ceea ce priveste nivelul de dificultate. Acestea includ zone cu pante abrupte, zone stancoase si zone cu vegetatie abundenta. De aceea, este recomandat sa va echipati corespunzator si sa luati toate masurile de precautie necesare.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare