Sfatul Psihologului Cand Esti Inselat

Inselarea este un subiect dificil si dureros. Daca ai fost inselat, iti poate lasa sentimente de tristete, furie si frustrare. Acest sentiment poate fi prea mult pentru a fi suportat, astfel incat este important sa inveti sa-ti gestionezi emotiile si sa gasesti modalitati de a face fata.

In primul rand, ar trebui sa iti oferi suport si sa incerci sa-ti pastrezi calmul. Incearca sa te gandesti la situatia ta obiectiv si sa iti pui intrebari. Ce anume ai facut sa-ti provoci aceasta situatie? Care sunt sentimentele tale? Ce anume iti provoaca sentimentul de inselat?

Odata ce ai identificat aceste sentimente, incearca sa-ti folosesti energia pentru a gasi modalitati de a te elibera de aceste sentimente. Acestea pot include practicarea relaxarii, practicarea respiratiei profunde, scrisul si vorbitul despre sentimentele tale cu prietenii sau membrii familiei tale.

Este important sa-ti acorzi timp pentru a te reconecta cu tine insuti. Acest lucru ar putea insemna sa faci activitati care te relaxeaza si te face sa te simti bine si sa te eliberezi de energia negativa.

In plus, ar trebui sa iti acorzi timp pentru a reflecta asupra relatiei tale. De ce crezi ca aceasta situatie s-a intamplat? Cine sunt responsabili pentru aceasta situatie? Ce se poate schimba pentru a preveni in viitor astfel de situatii?

Inainte de a merge mai departe, ar trebui sa te intrebi daca vrei sa mergi mai departe cu relatia ta. Intreaba-te daca partenerul tau a demonstrat ca regreta si ca isi asuma responsabilitatea pentru actiunile sale si daca exista o sansa de a face lucrurile sa mearga din nou.

In cele din urma, ar trebui sa te intrebi daca este mai bine sa mergi mai departe sau sa faci pasul in spate si sa iti oferi timp si spatiu pentru a te vindeca.

Oricare ar fi decizia ta, trebuie sa fii deschis sa primesti suport emotional. Acest lucru poate include vorbind cu un prieten sau un membru al familiei sau chiar cu un psiholog. Acestia pot sa te ajute sa-ti identifici sentimentele si sa le gestionezi corespunzator.

Indiferent de decizia ta, este important sa iti pastrezi respectul fata de tine si sa iti oferi intelegere si compasiune. In acest fel, poti sa te eliberezi de emotiile negative si sa te reconstruiesti si sa te inalti.


Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *