Sari la conținut

Kanamicina La Ce Se Foloseste

Kanamicina este un antibiotic puternic, utilizat pentru tratarea infectiilor bacteriene. Acesta apartine clasei aminoglicozidelor, fiind unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru combaterea bacteriilor. Kanamicina este disponibila sub forma de capsule, injectii sau unguente si poate fi utilizata pentru tratarea infectiilor urinare, infectiilor respiratorii, infectiilor ale pielii si infectiilor intestinale.

Kanamicina actioneaza prin blocarea sintezei proteinelor bacteriene, ceea ce duce la moartea celulelor bacteriene. Acest antibiotic este utilizat in special in cazurile in care alte antibiotice nu au fost eficiente sau nu pot fi utilizate din cauza reactiilor adverse.

Inainte de a utiliza Kanamicina, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre posibilele reactii adverse si contraindicatii. De asemenea, trebuie sa urmati cu atentie instructiunile medicului si sa nu depasiti doza prescrisa.

1. Care sunt reactiile adverse ale Kanamicinei?

Printre reactiile adverse ale Kanamicinei se numara pierderea auzului, greata, varsaturi, diaree, dureri de cap si iritatii ale pielii. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra daca observati oricare dintre aceste simptome.

2. Ce trebuie sa fac daca am uitat sa iau o doza de Kanamicina?

Daca ati uitat sa luati o doza de Kanamicina, luati-o cat mai curand posibil. Daca este aproape de ora urmatoarei doze, sariti peste doza uitata si continuati cu programul de administrare obisnuit.

3. Pot utiliza Kanamicina daca sunt insarcinata sau alaptez?

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza Kanamicina daca sunteti insarcinata sau alaptati. Acest antibiotic poate afecta dezvoltarea fatului sau poate trece in laptele matern.

Va rugam sa impartasiti experientele dumneavoastra cu utilizarea Kanamicinei sau sa adresati intrebari medicului dumneavoastra. Va rugam sa nu folositi acest spatiu pentru a recomanda sau promova produse sau servicii.

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.