Sari la conținut

Hemograma Cu Formula Leucocitara Cu Hb Ht Si Indici

0
(0)

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb Ht si indici reprezinta o procedura medicala care permite medicului sa evalueze starea de sanatate a unei persoane. Acest test se poate efectua prin prelevarea unei mici cantitati de sange dintr-o vena si este folosit pentru a identifica anumite boli si pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului.

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb Ht si indici determina numarul de celule rosii din sange, numarul de leucocite, nivelul hemoglobinei, nivelul trombocitelor si anumiti indici si factori hematologici. Testul se efectueaza prin luarea unei mostre de sange venos, care este analizata in laborator.

Nivelul hemoglobinei (Hb) este o masura a cantitatii de oxigen transportata de catre celulele rosii din sange. Hb este o proteină care transportă oxigenul din plamani in restul corpului. Valorile optime sunt de 11–18 g/dL pentru adulti si 11–16 g/dL pentru copii.

Nivelul trombocitelor (Ht) determina numarul de celule plate din sange. Aceste celule joaca un rol important in procesul de coagulare, in prevenirea sangerarilor. Valorile optime sunt de 150.000–400.000/mm3 pentru adulti si 150.000–450.000/mm3 pentru copii.

Formula leucocitara determina numarul si proportiile diferitelor tipuri de leucocite din sange. Aceste celule joaca un rol important in apararea organismului de infectii si boli. Valorile optime sunt de 4.000–11.000/mm3 pentru adulti si 6.000–17.000/mm3 pentru copii.

Indicii si factorii hematologici ofera informatii suplimentare despre starea de sanatate a unei persoane. Acestia includ VEM (volumul eritrocitar mediu), HCM (concentratia medie a hemoglobinei) si CHCM (concentratia medie a hemoglobinei corpului cilindric).

Rezultatele testului pot fi interpretate de catre medicul curant pentru a detecta anumite probleme de sanatate, precum anemia, leucemia, limfomul, sindromul Leiden sau numarul anormal de celule rosii sau leucocite din sange. Un test de hemograma cu formula leucocitara cu Hb Ht si indici poate ajuta la identificarea cauzei unei simptome sau a unei boli si va servi la monitorizarea tratamentului.

 • Principii Generale
 • Hemograma cu formula leucocitara (WBC), hemoglobină (Hb), hematocrit (Ht) si indici este o analiza medicala importanta ce masoara cantitatea de globule rosii, globule albe si trombocite. Acest tip de test poate ajuta medicul sa detecteze anumite boli, cum ar fi anemia si infectiile, si sa monitorizeze starea pacientului.

 • Cum Se Efectueaza Testul?
 • Pentru a efectua testul, se va lua o mostra de sange de la pacient. Apoi, aceasta va fi procesata prin echipamente special concepute pentru a obtine rezultatele. Acestea vor fi prezentate sub forma unui raport, care va include nivelurile de Hb, Ht si WBC si alte informatii utile.

 • Interpretarea Rezultatelor
 • In functie de rezultatele testului, medicul va interpreta datele si va stabili diagnosticul. In general, nivelul normal de Hb, Ht si WBC va fi interpretat ca un semn al unei stari sanatoase. Nivelele anormale pot indica prezenta anumitor conditii medicale, cum ar fi anemia sau infectiile. In acest caz, medicul va recomanda alte investigatii si tratamente suplimentare.

  Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

  Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

  Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

  Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

  Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

  Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

  Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

  Ai intrebari?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.