Floare De Piatra Curgatoare

0
(0)

Floare de Piatra Curgatoare este o specie rara si spectaculoasa de flori de padure, care se gasesc in padurile din sudul Europei. Floarea este o specie endemică, care creşte în zonele de munte, unde poate fi întâlnită în zone înălţate, cu soluri bine drenate. În prezent, această specie este considerată a fi în pericol, deoarece se estimează că numărul de exemplare este destul de mic.

Floarea este de culoare albastru-violet, cu petale lungi și aripi late. Ea crește până la 20 cm înălțime și poate fi văzută înflorind în lunile mai și iunie. Floarea are o frunză mică, ovală și lucioasă, cu marginile îndoite. Fructul este o mică capsulă de culoare galbenă care conține semințe mici.

Floarea de Piatra Curgatoare are nevoie de un mediu specific pentru a se înmulți. Aceasta se înmulțește prin împrăștierea semințelor sale, care se pot răspândi prin vânt sau prin intermediul animalelor. Floarea se dezvoltă cel mai bine în lumina directă a soarelui, dar poate răspândi semințele și prin intermediul apei, motiv pentru care se mai numește și Floarea Curgatoare.

Există anumite măsuri care se iau pentru a proteja această specie rară. Ca parte a Planului de Conservare pentru Flora Europei, se fac studii pentru a se determina zonele în care Floarea de Piatra Curgatoare se poate dezvolta. De asemenea, se fac eforturi pentru a limita numărul de recolte ilegale, care pot dauna florii.

Floarea de Piatra Curgatoare este o specie frumoasă și spectaculoasă și merită protejată pentru a-și păstra frumusețea și rarețea. Aceasta este o specie foarte importantă pentru mediu și poate fi găsită în numeroase parcuri și rezervații naturale din sudul Europei. Acestea sunt doar câteva motive pentru care această specie necesită protecție și conservare.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare