De La Ce Tensiune Se Ia Captopril

0
(0)

Captopril este un medicament antihipertensiv, folosit pentru a trata tensiunea arteriala ridicata sau hipertensiunea. Acesta actioneaza prin blocarea unei enzime numite angiotensin-converting enzyme (ACE), care determina ingustarea vaselor de sange si cresterea tensiunii arteriale.

Indicatiile pentru administrarea captoprilului sunt multiple, printre care se numara:

– Hipertensiunea arteriala: Captoprilul este utilizat ca tratament de prima linie pentru hipertensiunea arteriala esentiala si poate fi administrat singur sau in combinatie cu alte medicamente antihypertensive.

– Insuficienta cardiaca: Captoprilul poate fi folosit pentru a trata insuficienta cardiaca, o afectiune in care inima nu poate pompa suficient sange pentru a satisface nevoile organismului.

– Infarct miocardic acut: Captoprilul poate fi administrat dupa un infarct miocardic acut, pentru a reduce riscul de complicatii si de moarte.

Modul de administrare al captoprilului variaza in functie de indicatia pentru care este utilizat. Medicamentul este disponibil sub forma de comprimate, care trebuie inghitite intregi, fara a fi zdrobite sau mestecate. Se recomanda administrarea medicamentului cu cel putin o ora inainte de masa sau cu doua ore dupa masa. Doza de captopril trebuie ajustata in functie de raspunsul individual al pacientului si trebuie administrata sub stricta supraveghere medicala.

1. Ce efecte secundare poate cauza captoprilul?

Raspuns: Captoprilul poate cauza efecte secundare precum tuse, ameteli, durere de cap, greata, varsaturi, diaree, senzatii de slabiciune sau oboseala. In cazuri rare, poate cauza reactii alergice severe sau angioedem.

2. Cine nu trebuie sa ia captopril?

Raspuns: Captoprilul este contraindicat la persoanele alergice la acesta sau la alte medicamente din clasa inhibitorilor de ACE. De asemenea, nu trebuie administrat in timpul sarcinii, in timpul alaptarii sau la copiii sub 18 ani.

3. Ce se intampla daca omit o doza de captopril?

Raspuns: Daca omiteti o doza de captopril, luati-o cat mai curand posibil. Daca este aproape timpul pentru urmatoarea doza, sariti peste doza omisa si continuati cu programul obisnuit de administrare. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza omisa.

Va rugam sa ne impartasiti experientele dumneavoastra cu captoprilul sau sa ne intrebati orice nelamuriri legate de acest medicament. Indemnam la comentarii constructive si respectuoase, care sa aduca un plus de valoare discutiei.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare