De La Ce Suma Se Pune Poprire

0
(0)

Daca ai datorii si nu le-ai achitat in timp util, s-ar putea sa fii supus procedurii de poprire. Aceasta inseamna ca o anumita suma de bani va fi retinuta din contul tau bancar sau din alte venituri, pentru a acoperi datoria pe care o ai. Dar de la ce suma se pune poprire? Iata tot ce trebuie sa stii despre acest subiect.

De la ce suma se pune poprire?

Potrivit legii, poprirea poate fi dispusa de catre un executor judecatoresc sau de catre o autoritate fiscala in cazul in care ai datorii neachitate. In general, poprirea se poate face pentru orice suma, indiferent de valoarea acesteia. Totusi, exista anumite reguli care trebuie respectate.

Astfel, in cazul datoriilor fiscale, poprirea poate fi dispusa pentru sume mai mici decat in cazul altor datorii. Mai exact, daca ai datorii la stat, poprirea poate fi dispusa pentru sume de peste 100 de lei. In cazul altor datorii, cum ar fi cele catre furnizori sau catre banci, poprirea poate fi dispusa pentru sume mai mari.

De asemenea, trebuie mentionat ca exista si anumite categorii de venituri care sunt protejate impotriva popririi. Printre acestea se numara salariile si pensiile, care sunt protejate pana la un anumit nivel, precum si veniturile din alocaii sociale, ajutoare de somaj sau de handicap si alte venituri similare.

1. Ce se intampla daca am mai multe datorii si nu pot sa le achit?

In acest caz, este posibil sa fii supus mai multor proceduri de poprire. Executorul judecatoresc sau autoritatea fiscala va decide ce sume sa fie retinute din fiecare venit in parte, astfel incat sa se acopere toate datoriile existente.

2. Pot sa fac ceva pentru a preveni poprirea?

Cel mai important lucru pe care il poti face este sa iti achiti datoriile in timp util. Daca nu poti face acest lucru, poti incerca sa negociezi cu creditorii si sa gasiti impreuna o solutie pentru a-ti achita datoriile. De asemenea, poti apela la un avocat sau la un specialist in domeniu pentru a te ajuta sa gasesti solutii legale pentru a-ti proteja veniturile.

Daca ai intrebari sau comentarii legate de acest subiect, te rugam sa ne lasi un mesaj mai jos. Vom incerca sa iti raspundem cat mai curand posibil si sa te ajutam cu informatii suplimentare.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare