Sari la conținut

De La Cat Se Considera Febra

Febra este un simptom comun care apare atunci cand temperatura corpului creste peste nivelul normal. In general, temperatura normala a corpului este intre 36,5 si 37,5 grade Celsius. Febra poate fi cauzata de o serie de factori, inclusiv infectii, inflamatii, arsuri solare si multe altele.

Dar de la cat se considera febra? In general, se considera ca o persoana are febra atunci cand temperatura corpului depaseste 37,5 grade Celsius. Cu toate acestea, acest lucru poate varia in functie de varsta si de starea generala de sanatate a persoanei.

In cazul copiilor, febra este considerata atunci cand temperatura corpului este mai mare de 38 de grade Celsius. Daca copilul are sub trei luni si prezinta febra, este important sa consultati imediat un medic.

In cazul adultilor, febra poate fi un semn al unei infectii. Daca temperatura corpului este mai mare de 38 de grade Celsius si persista timp de mai multe zile, este important sa consultati un medic.

Dar cand este necesar sa apelam la medic? Daca febra este insotita de alte simptome, cum ar fi dureri de cap severe, dureri de gat, tuse, dificultati de respiratie, diaree sau varsaturi, este important sa consultati imediat un medic. De asemenea, daca febra este insotita de convulsii sau confuzie, trebuie sa cereti imediat ajutor medical.

In cazul in care febra este usoara si nu este insotita de alte simptome, puteti incerca sa o scadeti prin administrarea de medicamente antitermice, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul, si prin luarea unei bai calde.

Indiferent de cauza febrei, este important sa acordati atentie hidratarii si sa va odihniti suficient pentru a va ajuta corpul sa se vindece.

1. Care este temperatura normala a corpului?

Temperatura normala a corpului este intre 36,5 si 37,5 grade Celsius.

2. De la cat se considera febra?

In general, se considera ca o persoana are febra atunci cand temperatura corpului depaseste 37,5 grade Celsius.

3. Cand trebuie sa apelam la medic?

Daca febra este insotita de alte simptome, cum ar fi dureri de cap severe, dureri de gat, tuse, dificultati de respiratie, diaree sau varsaturi, este important sa consultati imediat un medic. De asemenea, daca febra este insotita de convulsii sau confuzie, trebuie sa cereti imediat ajutor medical.

Daca aveti intrebari sau comentarii cu privire la febra, va rugam sa le lasati mai jos. Va incurajam sa impartasiti experientele dvs. si sa oferiti sfaturi utile altor cititori. Cu toate acestea, va rugam sa respectati regulile de buna purtare si sa nu postati comentarii ofensatoare sau jignitoare.

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.