Sari la conținut

Cine Depune Declaratie Beneficiar Real

Daca esti proprietar sau actionar intr-o companie, este important sa stii ca incepand cu 2020, conform legislatiei romanesti, orice persoana care detine o pozitie de beneficiar real intr-o companie trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere cu privire la aceasta situatie.

Ce este declaratia de beneficiar real?

Declaratia de beneficiar real este un document oficial care trebuie depus la Registrul Comertului, prin care se declara identitatea persoanei sau a persoanelor care controleaza efectiv compania. Aceasta declaratie trebuie depusa la infiintarea companiei, la modificarea actului constitutiv sau in cazul in care apare o schimbare in structura actionariatului.

Cine trebuie sa depuna declaratia de beneficiar real?

Conform legislatiei romanesti, orice persoana care detine o pozitie de beneficiar real intr-o companie trebuie sa depuna declaratia de beneficiar real. Aceasta se aplica atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice, care detin controlul asupra companiei prin intermediul unei parti sau prin colararea mai multor parti.

Ce se intampla daca nu depui declaratia de beneficiar real?

Nerespectarea obligatiei de a depune declaratia de beneficiar real poate duce la amenzi substantiale care pot ajunge pana la 10% din valoarea companiei. In plus, in cazul unor investigatii sau control din partea autoritatilor, aceasta situatie poate fi considerata infractiune si poate duce la sanctiuni penale.

1. Ce informatii trebuie sa contina declaratia de beneficiar real?

Declaratia de beneficiar real trebuie sa contina informatii precum numele si prenumele persoanei sau ale persoanelor care controleaza efectiv compania, precum si procentul de participare la capitalul social al companiei.

2. Care este termenul limita pentru depunerea declaratiei de beneficiar real?

Termenul limita pentru depunerea declaratiei de beneficiar real este de 15 zile de la data la care se produce evenimentul care a generat modificarea.

3. Cum pot depune declaratia de beneficiar real?

Declaratia de beneficiar real poate fi depusa la Registrul Comertului in format electronic sau in format fizic.

Daca ti-a fost de folos acest articol, te rugam sa-l distribui pe retelele tale de socializare sau sa lasi un comentariu cu parerea ta. In plus, daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la declaratia de beneficiar real, nu ezita sa ne lasi un comentariu si vom fi bucurosi sa te ajutam.

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.