Cine A Pictat Capela Sixtina

0
(0)

Capela Sixtina este una dintre cele mai impresionante constructii din lume, cunoscuta in special pentru frescele sale uimitoare. Acestea au fost realizate de catre unul dintre cei mai importanti artisti din istorie, Michelangelo Buonarroti. Dar cine a pictat Capela Sixtina cu adevarat? Exista o multime de teorii si mituri care circula in jurul originii acestor fresce, iar in acest articol vom incerca sa dezvaluim adevarul ascuns.

Povestea pictarii Capalei Sixtine incepe in secolul al XV-lea, cand Papa Sixtus al IV-lea a decis sa construiasca o capela noua pentru Vatican. Aceasta capela avea sa fie locul unde se vor tine consiliile si ceremoniile importante ale Bisericii Catolice. Pentru a o decora, Papa Sixtus a apelat la mai multi artisti celebri, insa niciunul dintre ei nu a reusit sa realizeze ceva deosebit.

In cele din urma, Michelangelo a fost chemat sa picteze tavanul si peretii caplei. Acesta a acceptat cu reticenta, deoarece nu se considera un pictor, ci un sculptor. Cu toate acestea, Michelangelo a reusit sa creeze unul dintre cele mai impresionante ansambluri de fresce din istorie.

– De ce Michelangelo a fost ales sa picteze Capela Sixtina?

Michelangelo era deja un artist celebru la acea vreme, datorita sculpturilor sale deosebite. Papa Sixtus a avut incredere in talentul sau si a considerat ca acesta este cel mai potrivit pentru a realiza decorul caplei.

– Cat a durat pictarea Capalei Sixtine?

Michelangelo a lucrat la frescele din Capela Sixtina timp de patru ani, intre 1508 si 1512.

– Care este tema principala a frescelor din Capela Sixtina?

Tema principala a frescelor este istoria crestinatatii, de la Geneza pana la Judecata de Apoi.

Daca ai informatii suplimentare despre pictarea Capalei Sixtine sau doresti sa ne impartasesti opinia ta, te invitam sa lasi un comentariu mai jos. Vom fi bucurosi sa citim parerile si informatiile tale.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare