Ce Organe Se Vad La Ct Abdominal

0
(0)

Imagistica prin computer tomografie (CT) abdominala poate oferi o imagine detaliata a aproape oricaror structuri anatomice ale abdomenului, inclusiv a organelor interne. Acest tip de scanare poate fi folosit pentru a detecta leziunile si afectiunile interne, precum si pentru a urmari modificarile organelor in timp.

Printre organele abdominale care pot fi vizualizate cu ajutorul CT abdominal sunt: ficatul, pancreasul, splina, vezica biliara si rinichii. Acestea sunt in general organele principale vizibile in imagini.

Ficatul este un organ mare, in forma de para, situat in partea dreapta a toracelui. Acesta secreta bila in intestine si intervine in numeroase procese metabolice, precum sinteza si metabolizarea proteicelor, glucidelor si lipidelor. Ficatul poate fi evaluat prin CT abdominal pentru a detecta tumori, leziuni sau anomalii, precum si pentru a urmari modificarile sale in timp.

Pancreasul este un organ situat in spatele stomacului, care produce enzime digestive si hormoni, cum ar fi insulina si glucagonul, care sunt responsabile de reglarea glicemiei. CT abdominala poate detecta tumori, inflamatii, leziuni sau alte anomalii ale pancreasului.

Splina este un organ situat in partea stanga a abdomenului, care filtreaza sangele si intervine in procesele imunitare. Splina poate fi evaluata prin CT abdominal pentru a detecta leziuni, tumori sau anomalii.

Vezica biliara este un organ situat langa ficat, care stocheaza si secreta bila. Acesta poate fi evaluat prin CT abdominal pentru a detecta tumori, litiaza biliara sau blocaje.

Rinichii sunt organe pereche, situate in partea inferioara a abdomenului, care filtreaza si elimina toxinele din sange. CT abdominala poate detecta tumori, litiaza renala sau alte anomalii.

CT abdominala poate oferi o imagine detaliata a organelor abdominale si poate fi folosita pentru a detecta leziuni, tumori sau anomalii. Acest tip de scanare poate fi de asemenea utilizat pentru a urmari modificarile organelor in timp.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare