Sari la conținut

Ce Inseamna Ingrijiri Paliative

Ingrijirile paliative sunt un concept relativ nou in medicina, dar cu o importanta tot mai mare in societatea noastra. Este important sa intelegem ce inseamna aceste ingrijiri, cum functioneaza si pentru cine sunt destinate.

Ingrijirile paliative sunt ingrijiri medicale si de suport pentru pacientii care sufera de o boala incurabila sau care se afla in stadiile avansate ale unei boli terminale. Scopul acestor ingrijiri este de a imbunatati calitatea vietii pacientului si a familiei sale prin reducerea durerii si a suferintei.

Aceste ingrijiri pot include tratamente pentru durere si alte simptome, suport emotional si spiritual, precum si ajutor cu activitatile zilnice, cum ar fi alimentatia si igiena personala. Ingrijirile paliative pot fi oferite in spitale, centre de ingrijire paliativa sau la domiciliu.

1. Care este diferenta intre ingrijirile paliative si cele curative?

Ingrijirile curative sunt destinate vindecarii sau tratarii unei boli, in timp ce ingrijirile paliative se concentreaza pe imbunatatirea calitatii vietii pacientului si a familiei sale.

2. Cand ar trebui sa apelez la servicii de ingrijiri paliative?

Serviciile de ingrijiri paliative ar trebui sa fie luate in considerare atunci cand pacientul sufera de o boala incurabila sau se afla in stadiile avansate ale unei boli terminale. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a afla daca ingrijirile paliative sunt potrivite pentru situatia dumneavoastra.

3. Cine poate beneficia de ingrijirile paliative?

Ingrijirile paliative sunt destinate pacientilor care sufera de o boala incurabila sau care se afla in stadiile avansate ale unei boli terminale, precum si familiilor acestora.

Daca aveti experiente cu ingrijiri paliative sau doriti sa impartasiti opiniile dumneavoastra, va incurajam sa comentati mai jos. Va rugam sa respectati opinia celorlalti si sa evitati limbajul ofensator sau jignitor.

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.