Sari la conținut

Ce Este Dislipidemia

Dislipidemia este o afectiune caracterizata prin niveluri anormale ale lipidelor (grasimilor) in sange. Aceasta poate fi clasificata in doua tipuri principale: hiperlipidemie primara si secundara. Hiperlipidemia primara este cauzata de factori genetici si poate fi prevenita prin adoptarea unui stil de viata sanatos si a unei diete echilibrate. Hiperlipidemia secundara este cauzata de alte afectiuni, precum diabetul sau hipotiroidismul.

Simptomele dislipidemiei pot fi silentioase, insa nivelurile ridicate ale colesterolului pot duce la depunerea de placute de grasime pe peretii arterelor, ceea ce poate duce la boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Tratamentul dislipidemiei poate include schimbari ale stilului de viata, cum ar fi adoptarea unei diete sanatoase si cresterea activitatii fizice, precum si administrarea de medicamente, cum ar fi statinele sau fibratii.

Q: Care sunt cauzele dislipidemiei?

A: Dislipidemia poate fi cauzata de factori genetici sau de alte afectiuni, cum ar fi diabetul sau hipotiroidismul.

Q: Ce simptome are dislipidemia?

A: Simptomele dislipidemiei pot fi silentioase, insa nivelurile ridicate ale colesterolului pot duce la depunerea de placute de grasime pe peretii arterelor, ceea ce poate duce la boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Q: Cum se trateaza dislipidemia?

A: Tratamentul dislipidemiei poate include schimbari ale stilului de viata, cum ar fi adoptarea unei diete sanatoase si cresterea activitatii fizice, precum si administrarea de medicamente, cum ar fi statinele sau fibratii.

Va rugam sa impartasiti experientele si opiniile voastre cu privire la dislipidemie si la tratamentul acesteia. Va rugam sa respectati intimitatea altor persoane si sa aveti un limbaj adecvat.

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.