Cand Se Tunde Zmeura Toamna

Daca esti un pasionat al gradinaritului, cu siguranta stii ca zmeura este una dintre cele mai delicioase si hranitoare fructe de gradina. Cu toate acestea, pentru a obtine o recolta bogata, trebuie sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii acestei plante. Una dintre cele mai importante etape ale ingrijirii zmeurei este tunderea acesteia in timpul toamnei. In acest articol, vei afla tot ce trebuie sa stii despre cand se tunde zmeura toamna si cum sa o faci corect pentru a obtine o recolta abundenta.

Cand se tunde zmeura toamna?

In general, zmeura se tunde in perioada octombrie-noiembrie, dupa ce a inceput caderea frunzelor. Este important sa nu amani tunderea prea mult, deoarece aceasta poate afecta negativ dezvoltarea si productivitatea plantei.

Cum se tunde zmeura toamna?

Inainte de a incepe tunderea, este important sa verificati starea si sanatatea plantelor. Eliminati orice ramura uscata, bolnava sau afectata de daunatori. Apoi, incepeti sa tundeti ramurile mai mari, care au produs fructe in sezonul trecut. Taiati-le la nivelul solului sau la o inaltime de 1-1,2 metri. Aceasta va permite plantelor sa produca ramuri noi, care vor purta fructe in urmatorul sezon.

In cazul in care aveti zmeura tip arbust, taiati ramurile mai mari la o inaltime de 30-40 de cm de la sol. Acest lucru va stimula cresterea ramurilor noi, care vor da fructe in primavara urmatoare.

Este important sa va asigurati ca taieri sunt curate si drepte, pentru a evita vatamarea plantei si pentru a preveni aparitia bolilor.

1. Cand este cel mai bun moment pentru tunderea zmeurei toamna?

Raspuns: In general, zmeura se tunde in perioada octombrie-noiembrie, dupa ce a inceput caderea frunzelor.

2. Cum trebuie sa tai ramurile la o zmeura tip arbust?

Raspuns: Taiati ramurile mai mari la o inaltime de 30-40 de cm de la sol.

3. Ce trebuie sa fac inainte de a tunde zmeura toamna?

Raspuns: Este important sa verificati starea si sanatatea plantelor. Eliminati orice ramura uscata, bolnava sau afectata de daunatori.

Daca ai experienta in ingrijirea zmeurei sau daca ai intrebari suplimentare despre tunderea acestei plante, te rugam sa ne lasi un comentariu mai jos. Vom fi bucurosi sa discutam cu tine si sa iti oferim toate informatiile de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2021 are arhitectura autorizație beneficii beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii copii costa cub design educatie efecte secundare exterior facultate fier formula gard gradina lemn manopera matematica materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate sarcina simptome tratament vise vânzare