Cand Se Recolteaza Cimbrul

0
(0)

Cimbrul este o planta aromatica populara, cunoscuta si sub denumirea de „thymus”. Este originara din regiunea mediteraneana si este folosita in bucataria europeana de sute de ani. Cimbrul este utilizat pentru a adauga aroma si savoare mancarurilor, dar si pentru proprietatile sale medicinale.

Cand se recolteaza cimbrul?

Cimbrul poate fi recoltat pe tot parcursul anului, dar perioada ideala pentru recoltare este vara, cand planta a inflorit si are cel mai mare continut de uleiuri esentiale. In general, cimbrul poate fi recoltat la aproximativ 60-90 de zile dupa plantare, in functie de conditiile de crestere si de varietatea plantei.

Cum se recolteaza cimbrul?

Cimbrul poate fi recoltat manual sau cu ajutorul unui aparat specializat. Este important sa recoltati doar frunzele si tulpinile, iar planta trebuie sa aiba cel putin 15-20 de centimetri inaltime pentru a fi recoltata. Este recomandat sa recoltati cimbrul dimineata, dupa ce roua s-a uscat, pentru a pastra aroma si savoarea.

Cum se pastreaza cimbrul?

Cimbrul poate fi uscat sau congelat pentru a fi pastrat mai mult timp. Pentru a usca cimbrul, puteti lega tulpinile intr-un buchet si le puteti atarna intr-un loc uscat si ventilat, pana cand se usuca complet. Pentru a congela cimbrul, trebuie sa il spalati, sa il uscati si sa il taiati in bucati mici, apoi sa il puneti intr-un recipient sigilat si sa il congelati.

Indemnare la comentariu:

Daca aveti informatii suplimentare despre recoltarea si utilizarea cimbrului, va rugam sa lasati un comentariu mai jos. Va incurajam sa impartasiti experientele si sfaturile dumneavoastra cu comunitatea noastra.

Etichete: cimbru, plante aromatice, recoltare, utilizare, bucatarie, medicina, aromaterapie.

Daca aveti informatii suplimentare despre recoltarea si utilizarea cimbrului, va rugam sa lasati un comentariu mai jos. Va incurajam sa impartasiti experientele si sfaturile dumneavoastra cu comunitatea noastra.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare