Cand Se Face Ecografia Mamara

0
(0)

Ecografia mamara este un examen medical important, care ajuta la detectarea unor posibile probleme la nivelul sanilor. Acesta poate fi efectuat atat ca o metoda de screening, pentru a depista eventualele anomalii inainte ca acestea sa devina simptomatice, cat si ca o modalitate de investigare a unor noduli sau alte leziuni descoperite la examinarea fizica a sanilor.

In general, ecografia mamara poate fi efectuata in orice moment al ciclului menstrual, insa exista situatii in care este mai indicat sa se efectueze in anumite perioade ale lunii. De exemplu, in cazul femeilor aflate la menopauza sau care nu mai au ciclu menstrual, ecografia mamara poate fi efectuata oricand.

In plus, daca exista suspiciuni de cancer la nivelul sanilor sau daca se urmareste monitorizarea unei leziuni deja identificate, medicul poate recomanda efectuarea ecografiei mamare in anumite zile ale ciclului menstrual. Aceasta este pentru ca sanii pot fi mai usor de vizualizat si examinat in acele perioade.

Este important de mentionat ca ecografia mamara nu inlocuieste mamografia, ci este un complement al acesteia. In functie de situatie, medicul poate recomanda efectuarea ambelor examene.

1. Cum se efectueaza ecografia mamara?

Ecografia mamara se efectueaza cu ajutorul unui aparat numit ecograf, care foloseste unde sonore pentru a crea imagini ale sanilor. Inainte de examen, pacienta trebuie sa se dezbrace de la talie in sus si sa se aseze pe masa de examinare. Medicul va aplica un gel pe pielea sanilor pentru a facilita transmiterea undelor sonore si va folosi o sonda speciala pentru a obtine imaginile.

2. Este ecografia mamara dureroasa?

Ecografia mamara nu este dureroasa, insa poate fi incomoda in anumite pozitii sau daca sanii sunt foarte sensibili.

3. Cand ar trebui sa fac prima ecografie mamara?

In general, prima ecografie mamara se recomanda dupa varsta de 40 de ani, insa poate fi efectuata si mai devreme, in cazul unor antecedente familiale sau a altor factori de risc.

Daca ai intrebari sau comentarii legate de ecografia mamara, te invitam sa ne lasi un mesaj mai jos. Este important sa discutam deschis despre aceste aspecte si sa ne informam corect, pentru a ne pastra sanatatea si a preveni eventualele probleme.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare