Cand Se Depun Actele Pentru Alocatie Nou Nascut

0
(0)

In Romania, parintii care au un copil nou nascut se pot bucura de alocatia de stat. Pentru a primi alocatia, parintii trebuie sa se asigure ca au luat masurile necesare pentru a depune actele pentru alocatie la oficiul fiscal local.

Procesul de aplicare si depunere a actelor pentru alocatia de stat pentru un copil nou nascut poate fi destul de complex, asa ca este important ca parintii sa inteleaga ce trebuie sa faca.

In primul rand, parintii trebuie sa intocmeasca o cerere tip pentru alocatia de stat pentru nou nascut. Acest document trebuie completat si semnat de parinti, de catre medicul care a asistat la nastere si de catre directorul unitatii sanitare in care a avut loc nasterea.

In cazul in care cererea a fost completata corect, parintii trebuie sa depuna documentele la Oficiul Fiscal Local, impreuna cu o copie a actului de identitate al parintilor si a certificatului de nastere al copilului.

In functie de zona in care locuieste familia, procesul de aplicare si depunere poate sa dureze intre doua saptamani si o luna.

Dupa ce Oficiul Fiscal Local a primit documentele si a verificat-o, parintii vor primi o notificare prin care vor fi informati ca alocatia pentru nou nascut va fi acordata.

De asemenea, parintii trebuie sa stie ca pentru a putea primi alocatia, este necesar ca aceasta sa fie solicitata in termen de sase luni de la nasterea copilului.

In concluzie, daca parintii au un copil nou nascut si doresc sa beneficieze de alocatia de stat, ei trebuie sa intocmeasca o cerere si sa depuna documentele necesare la Oficiul Fiscal Local cat mai curand posibil. Acest lucru va asigura ca parintii si copilul vor primi alocatia de stat in termen de sase luni de la nasterea copilului.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare