Cand Ies Dintii La Bebelusi

0
(0)

Primii dinti ai bebelușului sunt un moment special și așteptat pentru orice părinte. Acest lucru nu doar că aduce împlinirea unui alt obiectiv de dezvoltare a copilului, ci și schimbări în rutina de îngrijire a bebelușului.

Intervalul de apariție a primilor dinti poate varia între 6 și 12 luni, însă majoritatea bebelușilor își dau primii dinti în jur de 8 luni. Primii dinti care apar sunt incisivii superiori și inferiori. Acest lucru urmează să fie urmat de caninii și maselele, care apar în general între 12 și 16 luni.

Bebelușii sunt susceptibili la durerile cauzate de erupția dentară, care poate să îi deranjeze și să le cauzeze disconfort. Bebelușii pot prezenta simptome precum iritabilitate, refuzul de a mânca sau somn agitat. De asemenea, este posibil ca bebelușii să prezinte o umflătură sau o linie albicioasă pe gingie, lângă locul unde se formează dintele.

Ca și părinți, puteți face tot ce este necesar pentru a ajuta bebelușul să se simtă mai confortabil pe durata erupției dentare. Incepeti prin a-i oferi bebelușului obiecte de mestecat reci, cum ar fi o pungă de gheață, o bucată de mar sau un biberon umplut cu apă rece. De asemenea, puteți oferi bebelușului anestezie locală pentru durere, cum ar fi guma de mestecat pentru bebeluși.

În plus, este important să vă asigurați că îngrijirea dentară a bebelușului este în regulă. Începeți prin a-i curăța gingiile lui bebeluș cu o bucata de vata sau o periuta de dinti uscata. Aceste proceduri trebuie facute de doua ori pe zi, mai ales dupa ce bebelușul mănâncă. În plus, veți dori să luați bebelușul la un control la dentist înainte de vârsta de un an.

Erupția dentară poate fi o experiență dureroasă și stresantă pentru bebeluși. Cu toate acestea, este important să vă amintiți că acesta este un pas important în dezvoltarea copilului. Oferindu-i bebelușului suportul necesar și asigurându-vă că îi acordați îngrijirea dentară adecvată, îl veți ajuta să treacă cu bine prin această etapă.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare