Cand Este Periculoasa Muscatura De Capusa

0
(0)

Muscaturile de capuse sunt periculoase daca nu sunt tratate corect. Acestea pot transmite diferite infectii, cum ar fi boli precum Lyme, babesioza, encefalita, tularemia si febra Rocky Mountain spotted. De aceea, este important sa cunoasteti semnele si simptomele muscaturii de capusa si ce sa faceti daca sunteti muscat.

Semnele si simptomele muscaturii de capusa pot include o erupție rosie in jurul zonei muscaturii, umflarea si pruritul. Acestea pot aparea imediat sau in cateva ore dupa muscatura. Uneori, erupția poate avea forma unei inele sau a unei „jgheaburi de ploaie”, care este o erupție caracteristica care se raspandeste din locul muscaturii si se extinde in cercuri concentrice.

De asemenea, pot aparea simptome sistemice, cum ar fi febra, dureri musculare si oboseala. Aceste simptome pot aparea in cateva zile sau saptamani dupa muscatura si pot persista pentru saptamani sau chiar luni. De aceea, este important sa-ti faci o vizita la medic daca ai fost muscat de o capusa pentru a te asigura ca nu ai contractat o boala.

Daca te-ai muscat de o capusa, incearca sa indepartezi capusa cat mai curand posibil. Utilizati un instrument special pentru a prinde si indeparta capusa. Nu folositi niciun fel de vaselina sau alte produse care sa blocheze gura capusei, deoarece asta poate face ca capusa sa lase mai multa saliva in rana ta. Daca nu puteti indeparta capusa, adresati-va unui medic sau unei infirmiere medicale.

Dupa ce ai indepartat capusa, spala zona muscaturii cu apa si sapun, apoi aplica o lotiune antiseptica. Acest lucru va reduce riscul de infectie. Apoi, ar trebui sa monitorizati zona muscaturii pentru a vedea daca apar simptomele mentionate mai sus.

Daca observati simptomele muscaturii de capusa sau alte simptome sistemice, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru evaluare. El va poate prescrie unele medicamente sau poate recomanda un tratament special pentru a preveni infectia.

In cazul in care sunteti muscat de o capusa, este important sa fiti constienti de semnele si simptomele muscaturii si sa luati masuri pentru a preveni infectia. Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti intrebari sau preocupari.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare