Sari la conținut

Calcul Varsta Excel

0
(0)

Calculul varstei in Excel poate oferi o modalitate eficienta pentru a determina varsta unei persoane. Acest lucru poate fi util pentru a efectua analize de date, precum statistici de vârsta referitoare la populație sau pentru a efectua calcule pentru sarcini precum aprobarea creditului și alte aplicații.

Excel oferă mai multe modalități de a calcula varsta unei persoane. Dacă aveți un câmp de date cu data de naștere a unei persoane, puteți folosi o formulă pentru a calcula varsta acelei persoane. Acest lucru este foarte util, deoarece Excel poate calcula cu ușurință varsta unei persoane pentru o dată specificată.

Unul dintre cele mai simple moduri de a calcula varsta in Excel este sa folositi formula DATEDIF. Formula DATEDIF accepta trei argumente. Prima este data de nastere a persoanei, a doua este data curenta si a treia este unitatea de masura pe care doriti sa o folositi pentru a calcula varsta. Unitatile de masura la care puteti apela pentru a calcula varsta includ ani, luni si zile.

De exemplu, daca doriti sa calculati varsta unei persoane in ani, puteti folosi formula urmatoare: =DATEDIF(A2,TODAY(),”y”). Acest lucru va calcula varsta persoanei din A2 in ani.

De asemenea, puteți folosi funcția de dată și ora pentru a calcula varsta unei persoane. Funcția DATE ia ca argument data de nastere a persoanei și returneaza data de nastere ca un numar de zile. Funcția TIME returnează numărul de ore și minute, iar funcția DATEVALUE returnează data curenta ca numar de zile.

Cu aceste funcții, puteți calcula varsta unei persoane prin împărțirea numărului de zile de la data de nastere la data curenta la 365. De exemplu, =DATEVALUE(A2)-TODAY()/365 va calcula varsta persoanei din A2 in ani.

În cele din urmă, puteți folosi funcția EDATE pentru a calcula varsta unei persoane. Această funcție acceptă două argumente, data de nastere a persoanei și numărul de ani pentru care se dorește calcularea varstei. De exemplu, =EDATE(A2,2) va calcula varsta persoanei din A2 la 2 ani.

Calcularea varstei in Excel poate fi un mod eficient de a efectua analize de date și calcule. Cu toate acestea, trebuie sa luati in considerare anumite circumstanțe atunci când calculați varsta. Acestea includ cazurile în care persoana poate avea o zi de naștere în luna februarie, când lunile nu au întotdeauna 28 de zile. De asemenea, trebuie să luați în considerare și cazurile în care persoana poate avea o zi de naștere între anii bisecți. În aceste cazuri, calculatorul trebuie să țină cont de num

1. Introducere


Calcularea varstei in Excel este o modalitate eficienta si rapida de a determina cat de multi ani are cineva, folosind doar datele lor de nastere. Acest articol va arata cum se poate face acest lucru in Excel, prin intermediul formulelor si a functiilor.

2. Crearea Formulei


In Excel, puteti folosi o formula pentru a calcula varsta, bazata pe data curenta si data de nastere a persoanei. Formula poate fi folosita in orice celula, pentru a calcula varsta persoanei in ani. Formula se va uita asa: „= INT((TODAY ()- DATA NASTERII) / 365,25)”.

3. Utilizarea Functiilor


In cazul in care doriti sa calculati varsta in alte unitati, cum ar fi luna sau zi, puteti folosi functia DATEDIF din Excel. Acest lucru va permite sa calculati diferenta in zile, luni sau ani intre doua date, ceea ce va permite sa calculati rapid varsta persoanei.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.