Sari la conținut

Calcul Suprafata Acoperis

0
(0)

Calculul suprafetei de acoperis poate fi una dintre cele mai dificile si importante sarcini atunci cand se construieste sau se reabiliteaza o casa. Acoperisul joaca un rol esential in protectia casei si a proprietarilor sai, si este esential sa se determine exact suprafata necesara pentru a asigura protectia impotriva factorilor externi.

Primul pas in calcularea suprafetei de acoperis este sa se determine dimensiunile si forma acoperisului. Acest lucru poate fi realizat prin masurarea latimii si inaltimii fiecarei parti a acoperisului. Aceste dimensiuni pot fi apoi folosite pentru a calcula suprafata de acoperis.

In general, suprafata acoperisului este calculata prin adunarea suprafetelor laterale ale acoperisului si a suprafetei laterale a acoperisului. Acest lucru poate fi realizat prin inmultirea latimii si inaltimii fiecarei parti a acoperisului. Acest lucru va rezulta intr-o suprafata totala de acoperis.

Apoi, trebuie sa se tina cont de orice inclinatii pe care acoperisul le are. Aceste inclinatii pot fi determinate prin masurarea unghiului de inclinare al fiecarei parti a acoperisului. Aceste unghiuri vor fi apoi folosite pentru a calcula suprafata inclinata a acoperisului.

In plus, trebuie luate in considerare si alte elemente care pot sa influenteze suprafata de acoperis, cum ar fi blocurile de izolare termica si cele de apa. Acestea trebuie adaugate la suprafata de acoperis pentru a obtine o suprafata totala acoperita.

In cele din urma, trebuie sa se ia in considerare si necesitatea de a include orice alte elemente suplimentare pe care le puteti dori sa le adaugati pentru a asigura protectia completa a acoperisului. Acestea pot include, de exemplu, un sistem de scurgere, un sistem de ventilatie, sau orice alte elemente suplimentare. Aceste elemente trebuie adaugate la suprafata acoperisului si trebuie luate in considerare in calcularea sa.

Calcularea suprafetei de acoperis poate fi un proces dificil, dar este esential pentru a asigura protectia casei si a proprietarilor sai. Acesta implica luarea in considerare a dimensiunilor, inclinatiilor si elementelor suplimentare pentru a obtine o suprafata totala acoperita. Atunci cand se efectueaza acest calcul, este important sa se ia in considerare toate aceste elemente pentru a se asigura ca acoperisul ofera protectia optima.

1. Calcularea suprafetei de acoperire a unei cladiri

Calcularea suprafetei de acoperire a unei cladiri se face prin masurarea dimensiunilor si formei acoperisului si adaugarea suprafetei sale la suprafata totala a cladirii. Acest lucru va ajuta la determinarea cantitatii necesare de materiale pentru acoperirea acoperisului.

2. Determinarea materialelor de acoperire

Materialele folosite pentru acoperirea acoperisului pot include tigle, tabla de metal, shingles, membrane de acoperire, bitum sau alte materiale. Aceste materiale pot fi selectate in functie de preferinte si buget si pot fi achizitionate din magazine specializate.

3. Prevenirea problemelor de infiltrare

Este recomandat sa se ia masuri adecvate pentru a preveni si a rezolva eventualele probleme de infiltrare a apei. Acest lucru poate include instalarea unor jgheaburi si burlane de calitate, verificarea etansarii in zona burlanelor si a etansarilor laterale si aplicarea unei membrane de impermeabilizare.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.