Sari la conținut

Calcul Cas Concediu Medical 2017

0
(0)

Calcularea concediului medical pentru anul 2017 poate fi o sarcina dificila pentru angajati si angajatori. Datorita schimbarilor legislative, diferitelor sectoare si contractele individuale, este important sa se inteleaga si sa se aplice corect aceste prevederi.

Angajatii au dreptul la concediu medical platit in cazul in care sunt nevoiti sa se ia concediu din cauza unei boli sau a unei accidentari, conform Codului muncii. Acesta poate fi acordat la cererea salariatului sau la recomandarea unui medic specialist.

In primul rand, este important sa se stabileasca perioada de concediu. Conform prevederilor legale, concediul medical poate fi acordat pentru o perioada de maxim 15 zile calendaristice consecutive sau neconsecutive, intr-un an calendaristic. Acesta poate fi prelungit la cererea salariatului, dar numai cu acordul angajatorului.

In ceea ce priveste plata, angajatorii trebuie sa ofere salariatilor care iau concediu medical un salariu egal cu cel dinaintea concediului, sub forma unui spor suplimentar. Acesta este calculat ca procent din salariul mediu brut pe ultimele 12 luni, in conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, angajatorii trebuie sa acorde salariatilor concedii medicale indemnizate si sa le ofere posibilitatea de a se recupera pe durata concediului medical. In cazul in care salariatul nu poate reveni la serviciu, angajatorul are obligatia de a-i oferi un post corespunzator.

In concluzie, calcularea concediului medical pentru anul 2017 necesita intelegerea si aplicarea corecta a prevederilor legale. Angajatorii trebuie sa ofere salariatilor salarii echivalente, sa le ofere posibilitatea de a se recupera pe durata concediului medical si sa le acorde indemnizatie daca nu pot reveni la serviciu.

 • Cum se calculeaza concediul medical pentru anul 2017?

  Concediul medical se calculeaza anual si se refera la zilele de concediu medical pe care le pot lua angajatii. Pentru anul 2017, calculul se face pe baza unor formule si principii stabilite de Ministerul Muncii. Acestea trebuie sa fie luate in considerare atat de angajatori, cat si de angajati, pentru a se asigura ca concediul medical se acorda corect si se respecta legislatia in vigoare.

 • Care sunt regulile de calcul?

  Regulile de calcul pentru concediul medical in 2017 presupun calcularea numarului de zile de concediu medical pe care le poate lua un angajat in functie de numarul de ore lucrate in anul respectiv. Aceste ore trebuie sa fie calculate in functie de normele legale si trebuie luate in considerare atat orele lucrate in tara, cat si cele lucrate in strainatate.

 • Ce se intampla in cazul persoanelor cu contracte de munca part-time?

  Pentru persoanele care au contracte de munca part-time, numarul de zile de concediu medical se calculeaza in functie de numarul de ore lucrate la locul de munca. Acestea trebuie sa fie calculate la jumatate din numarul total de ore pe care le-ar fi lucrat daca ar fi avut un contract normal de munca. Acest lucru se face pentru a se asigura ca persoanele cu contracte part-time primesc si ele oportunitatea de a se bucura de concediu medical.

  Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

  Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

  Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

  Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

  Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

  Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

  Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

 • Ai intrebari?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.