Anti Tiroglobulina Marita Ce Inseamna

Anti-tiroglobulina marita (anti-TG) este o proteina asociata cu tiroida si poate fi detectata in sange. Valoarea sa poate sa varieze in functie de varsta si sex. In general, este mai crescuta in cazul femeilor decat in cazul barbatilor.

Un nivel crescut de anti-TG poate indica o afectiune a tiroidei, cum ar fi hipotiroidia sau hipertiroidia. Aceasta poate fi, de asemenea, un semn al unei afectiuni autoimune, cum ar fi tiroidita Hashimoto sau chiar cancer tiroidian.

Nivelul anti-TG poate fi masurat prin analiza sangelui. Medicul poate folosi acest test pentru a diagnostica afectiunile tiroidei sau pentru a monitoriza tratamentul unei afectiuni existente.

Un nivel crescut de anti-TG poate indica hipotiroidism sau hipertiroidism, alte afectiuni autoimune sau chiar cancer tiroidian. De aceea, este important ca testul sa fie interpretat in contextul simptomelor si al altor teste de laborator. Daca testul este pozitiv, medicul poate prescrie alte teste pentru a confirma diagnosticul si poate recomanda tratamentul adecvat.

In general, tratamentul pentru afectiunile tiroidei implica medicatie sau chirurgie. In unele cazuri, medicul poate prescrie terapia cu iod radioactiv pentru a distruge tiroida si pentru a preveni simptomele.

Medicul poate recomanda, de asemenea, suplimente alimentare, cum ar fi iod, seleniu, zinc si acizi grasi omega-3 pentru a ajuta la tratarea afectiunilor tiroidei. Aceste suplimente sunt considerate eficiente si sigure.

Daca aveti un nivel crescut de anti-TG, este important sa discutati cu un medic pentru a determina cauza si pentru a primi tratamentul adecvat. Cu toate acestea, nu trebuie sa va faceti griji prea mult. Mai multe persoane au un nivel crescut de anti-TG fara sa aiba afectiuni tiroidei. De aceea, este important sa lucrati cu medicul dumneavoastra pentru a determina cauza si pentru a primi tratamentul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2021 are arhitectura autorizație beneficii beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii copii costa cub design educatie efecte secundare exterior facultate fier formula gard gradina lemn manopera matematica materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate sarcina simptome tratament vise vânzare