Un Metru Cub De Gaz Cati Kw Are

3.3
(69)

Un metru cub de gaz poate avea o putere calorifică de până la 37,3 megajouli (MJ), ceea ce echivalează cu aproximativ 10,5 kilowați (kW). Acest lucru depinde însă de tipul de gaz și de condițiile în care este utilizat. De exemplu, gazul natural are o putere calorifică mai mare decât gazul propan și poate fi utilizat pentru a produce căldură sau pentru a genera electricitate. De asemenea, puterea calorifică a gazului poate varia în funcție de temperatura și presiunea la care este utilizat.

Un metru cub de gaz este o masurare comuna pentru gazul furnizat de furnizorii de energie, si poate fi folosit pentru a ajuta la determinarea cantitatii de gaz pe care o folosesc oamenii. Cand vorbim despre cati kilowati (kW) are un metru cub de gaz, trebuie sa facem o diferentiere intre unitatea de masura a energiei si unitatea de masura a cantitatii de gaz.

In ceea ce priveste unitatea de masura a energiei, kilowatii (kW) sunt folositi pentru a masura cantitatea totala de energie consumata. De exemplu, un aparat pe care il utilizam in casa, cum ar fi un frigider, poate fi etichetat ca fiind de 1 kW. Acest lucru inseamna ca acest aparat foloseste 1 kW in mod constant.

In ceea ce priveste unitatea de masura a cantitatii de gaz, aceasta este masurata in metri cubi (m3). Un metru cub de gaz poate fi folosit pentru a masura cantitatea totala de gaz pe care o foloseste o persoana sau o companie in fiecare luna. De exemplu, daca o companie de gaz natural consuma 100 de metri cubi de gaz in luna respectiva, aceasta va fi semnalata ca 100 m3.

Cu toate acestea, este important de inteles ca nu exista o corespondenta directa intre metri cubi de gaz si kilowati. Acest lucru se datoreaza faptului ca, desi in ambele cazuri se masoara energia, metri cubi de gaz se refera la cantitatea totala de gaz pe care o persoana sau compania o foloseste, in timp ce kilowatii se refera la cantitatea de energie pe care un aparat o foloseste in mod constant.

Prin urmare, este imposibil sa se determine cati kilowati are un metru cub de gaz. Cu toate acestea, se poate folosi cantitatea de gaz estimata in metri cubi pentru a deduce cantitatea totala de energie consumata. Acest lucru se poate face prin calcularea cantitatii de energie pe care o persoana sau compania o consuma in fiecare luna si impartirea acesteia la cantitatea totala de gaz pe care aceasta o foloseste.

Kwh In Mc

Un alt mod de a calcula cantitatea de energie consumata este sa se determine Kwh in Mc. Acest lucru se poate face prin inmultirea cantitatii de gaz estimata in metri cubi cu valoarea calorica a gazului, care este exprimata in Kwh pe metru cub si apoi impartirea acestui numar la cantitatea totala de gaz pe care o persoana sau compania o foloseste.

Acest lucru va oferi o estimare a cantitatii de energie consumata in Kwh. Cu toate acestea, acesta nu este un numar exact, deoarece cantitatea de energie consumata este influentata si de eficienta aparatelor si dispozitivelor folosite.

Prin urmare, desi este imposibil sa se determine exact cati kilowati are un metru cub de gaz, se poate folosi cantitatea de gaz estimata in metri cubi pentru a estima cantitatea totala de energie consumata. Acest lucru poate fi facut prin inmultirea cantitatii de gaz estimata in metri cubi cu valoarea calorica a gazului, care este exprimata in Kwh pe metru cub si apoi impartirea acestui numar la cantitatea totala de gaz pe care o persoana sau compania o foloseste.

Transformare Mc In Kwh

Pentru a transforma metri cubi in kilowati, se pot folosi urmatoarele etape:

 • 1. Determinati cantitatea estimata de gaz pe care o persoana sau compania o foloseste in metri cubi.
 • 2. Inmultiti cantitatea estimata de gaz in metri cubi cu valoarea calorica a gazului, care este exprimata in Kwh pe metru cub.
 • 3. Impartiti acest numar la cantitatea totala de gaz pe care o persoana sau compania o foloseste.

Acest lucru va oferi o estimare a cantitatii de energie consumata in Kwh. Cu toate acestea, acesta nu este un numar exact, deoarece cantitatea de energie consumata este influentata si de eficienta aparatelor si dispozitivelor folosite.

Ce este un metru cub de gaz?

Un metru cub de gaz este o unitate de măsură utilizată pentru a măsura cantitatea de gaze naturale sau de gaz lichefiat de petrol (GLP). Un metru cub de gaz este echivalentul a 1.000 de litri de gaz.

Cum se măsoară un metru cub de gaz?

Un metru cub de gaz se măsoară folosind un contor de gaz, care este un dispozitiv electronic sau mecanic care măsoară cantitatea de gaz consumată de o anumită perioadă de timp. Contoarele de gaz sunt instalate în mod obişnuit în casele sau întreprinderile care consumă gaz, iar citirile lor sunt luate în mod regulat de către furnizorul de gaz pentru a determina cantitatea de gaz consumată şi, prin urmare, valoarea facturii.

Cum se transformă un metru cub de gaz în kilowaţi?

Pentru a transforma un metru cub de gaz în kilowaţi, este necesar să se ştie densitatea calorică a gazului respectiv. Densitatea calorică reprezintă cantitatea de căldură generată de 1 metru cub de gaz în procesul de ardere. Densitatea calorică a gazelor naturale variază în funcţie de compoziţia lor chimică, dar, în general, se situează în jurul valorii de 35.300 kilocalorii/metru cub. Pentru a transforma kilocaloriile în kilowaţi, se poate utiliza următoarea formulă: 1 kilowatt = 1.000 kilocalorii/ora.

Care sunt avantajele utilizării gazelor naturale în comparaţie cu alte surse de energie?

Gazele naturale sunt o sursă de energie regenerabilă şi nepoluantă, deoarece, în timpul arderii, nu eliberează substanţe poluante precum dioxidul de carbon sau monoxidul de carbon. De asemenea, gazele naturale sunt mai ieftine decât alte surse de energie, cum ar fi energia electrică sau combustibilii fosili, şi sunt mai uşor de transportat şi distribuit.

Care sunt dezavantajele utilizării gazelor naturale?

Unul dintre principalele dezavantaje ale utilizării gazelor naturale este fapt că, în procesul de extractie şi distribuire, poate să apară scurgeri sau accidente care pot avea un impact negativ asupra mediului şi sănătăţii oamenilor. De asemenea, gazele naturale sunt considerate o sursă de energie fosilă, care în cele din urmă se va epuiza. În plus, utilizarea gazelor naturale contribuie la schimbările climatice prin eliberarea de gaze cu efect de seră în atmosferă în timpul arderii.

În concluzie, un metru cub de gaz are o cantitate de energie care poate fi transformată în kilowaţi prin cunoaşterea densităţii calorici a gazului respectiv. Gazul natural este o sursă de energie ieftină şi nepoluantă, dar poate avea un impact negativ asupra mediului în procesul de extractie şi distribuire şi contribuie la schimbările climatice prin eliberarea de gaze cu efect de seră.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 3.3 / 5. Număr de voturi: 69

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

18 răspunsuri la „Un Metru Cub De Gaz Cati Kw Are”

 1. Avatar Nitu
  Nitu

  DE APROAPE 8 ANI INCERC SĂ AFLU VALOAREA UNUI METRU CUB DE GAZ TRANSFORMAT IN KW ! EXISTĂ O ” ABUREALĂ DE CALCUL CARE TE FACE SĂ RENUNȚI ȘI SĂ TE LAȘI JEFUIT DE COMPANIILE DE GAZE ! OARE PROTECȚIA CONSUMATORULUI CARE ESTE PLATITĂ DE NOI NU ARE ROLUL SĂ DESCOPERE ACEASTĂ HOȚIE ?

  1. Avatar IONEL
   IONEL

   JAF PE FATA , FARA RUSINE ! LA 27 mc , IMI CER 73,78 LEI. DECI mc, COSTA 2,73 LEI !!! LA CARE MAI ADAUGA TVA 16 LEI.

 2. Avatar
  Anonim

  Văd că a trecut aproape un an de la ultimele comentarii pe care consumatorii de gaz nemulțumiți de schimbarea din m³ în kw nu au primit niciun răspuns, nici o schimbare. Oare site-ul este controlat de cineva sau mesajele noastre sunt citite? Dacă da, vă rog domnule consultant în problemele contribuabililor să dați măcar un răspuns în ceia ar trebui. Adică…măcar o explicație. Socotiți d-tră: 1m³= cât?

  1. Avatar
   Anonim

   1metru cub de gaz =cuv10.55kwati ,iar ei facturează, 10,78kwati ,undeva ne fura pe față

 3. Avatar
  Anonim

  Noi consumam m3. De ce plătim KW

 4. Avatar Margarint
  Margarint

  De ce nu se plateste la m3? De ce este necesara aceasta transformare in kwh ? Cine are de castigat ?Clientul !!

 5. Avatar sofia

  de transformați mc de gaz în kwh cind contorul arata clar mc nu kwh și de ce dacă faceți aceste transformări nu le faceți publice pe televizor ca de la 0.37lei mc ajung sa plătesc 3.2lei asta este jaf la drumul mare

 6. Avatar Rechesan miroslav
  Rechesan miroslav

  1mcub gaz metan=căți kw/h ?

 7. Avatar Chira Gavris
  Chira Gavris

  Ca sa fie treaba buna inteligentul care a facut treaba asta ar trebui să mai schimbe o dată.in energie electrică și apoi în m.liniar.Destept om să-l pupe tata.

  1. Avatar Echim
   Echim

   In ce țară gazul se măsoară în kw ?????

 8. Avatar caragea gabriel
  caragea gabriel

  exceptand situatia in care ne aflam, noi consumatorii mari si mici ramane o enigma facturarea consumului de gaze in kwh atata timp cat contoarele indica consum in m cubi.Pe noi consumatorii ne intereseaza mai putin costurile ce implica furnizarea gazului ,pe noi ne intereseaza pretul la contorul individual de gaz.

 9. Avatar Ilie Vasile
  Ilie Vasile

  In factura pe care o primesc pentru consum gaze, valoarea PCS , se scimba de la o luna la alta , acum a ajuns la 10,769. Este singura cale de a putea șmeni factura, adică ne poate fura,neexistând o pârghie de control.

 10. Avatar NilcaTeodosiu Marin
  NilcaTeodosiu Marin

  La un consum de 450mc gaz pe luna,,care este categoria de consum . Locuiesc la casa.,Va mulțumesc.

  1. Avatar Muresan Doina
   Muresan Doina

   Clar! Niciodata n ai sa stii ce putere calorica are cazul care vine pe teava. Mare jaf ii pe noi mereu in tara asta!!

 11. Avatar Florian Potanga
  Florian Potanga

  Aceasta transformare din M3 in Kwh este o smacherie,pentru a se putea fura, fara sa stim noi prostimea. Hai ca la curent se foloseste watul, dar la gaze de ce e folosit, ce eu consum kwh sau M3(care este un volum).Ar mai trebui sa transforme Kw la curent, in M3 si am rezolva si treba asta.

 12. Avatar Pop
  Pop

  Daca categ.de consum si zona de calitate nu se schimba, de ce Pcs kWh pt.transformarea mc. nu ramane aceiasi.

  1. Avatar
   Anonim

   Hoți cu acte în regulă căci asta i România !!!

 13. Avatar Gheralia
  Gheralia

  De ce nu schimba contoarele care să arate Klh direct,nu toți știm sa facem calcule și transformări dinM3 în Klh,asta e o hoție pe față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare