Formula Lucru Mecanic

Scientia.ro – Lucrul mecanic şi puterea mecanică

25/02/2011 · Formula de calcul a lucrului mecanic: L = F * d unde F este forţa ce acţionează asupra corpului, iar d este distanţa pe care aceasta îşi deplasează punctul de aplicaţie.

www.scientia.ro

Lucrul mecanic. Puterea mecanică – Lecții de fizică

Formula de calcul a lucrului mecanic: L = F * d unde F este forţa ce acţionează asupra corpului, iar d este distanţa pe care aceasta îşi deplasează punctul de aplicaţie.

lectiidefizica.weebly.com

LUCRUL MECANIC. lucru. 1. corp liber.

Unitatea de măsură pentru lucrul mecanic este: [ ] = ∙ = (2) numită Joule. 1 Jouleeste lucrul mecanic efectuat de o forță cu intensitatea de 1 Newton al cărei punct de aplicație se deplasează pe distanța de 1 metru. Interpretarea geometrică a noțiunii de lucru mecanic.

www.manualdefizica.ro

Lucrul mecanic. Puterea consumata | rezolvaribacfizica

22/09/2012 · Lucrul mecanic este marimea fizica scalara numeric egala cu produsul scalar dintre vectorul forta si vectorul deplasare. L = F · d L = lucrul mecanic F= forta aplicata d = distanta pe care se aplica forta 1. LUCRUL MECANIC AL UNEI FORTE CONSTANTE L = lucrul mecanic L= f (F,d), unde F este forta aplicata corpului si d este este deplasarea corpului

rezolvaribacfizica.wordpress.com

Lucrul mecanic al fortei de greutate | formule online

Lucrul mecanic al greutatii corpului, cand acesta se deplaseaza pe distanta CD = l, se poate calcula aplicand formula: L = F*d F = marimea fortei d = marimea deplasarii (d = x2 – x1 – distanta dintre punctele A si B intre care se deplaseaza punctul de palicatie al fortei) In acest scop inlocuim greutatea cu componentele sale

formuleonline.blogspot.com

Imi puteti spune si mie care este lucrul mecanic util si

28/02/2011 · Lucrul mecanic util este lucrul mecanic al forței necesare pentru a învinge forța rezistenta. Lu=Gxh (înmulțire) G= greutatea, h=înălțimea. Lucrul mecanic consumat este lucrul mecanic al forței cu care se acționeaza. Lc=Fxl (înmulțire) F= forța, l= lungimea. Răspunde.

www.tpu.ro

Puterea mecanica (P) | formule online probleme si

L = P * t De aceea, lucrul mecanic se exprima uneori in unitati de putere inmultite cu unitati de timp. Astfel se foloseste pentru lucrul mecanic unitatea denumita kiloWatt-ora, care se noteaza cu kWh. Un kWh reprezinta lucrul mecanic efectuat in timp de o ora (3.600 secunde) de un sistem care dezvolta o putere constanta de 1 kW.

formuleonline.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.