Sari la conținut

Zid De Piatra

0
(0)

Zidul de Piatra este unul dintre cele mai vechi monumente din lume, construit în anul 7 BC. Acesta se află în Ierusalim, Israel și este considerat una dintre cele mai importante locuri de pelerinaj în lume. A fost construit în mare parte din piatră calcaroasă și dăinuie de peste 2000 de ani. Zidul de Piatra este de asemenea numit „Zidul Plângerii”, deoarece este cel mai bun loc pentru evreii să-și plângă pierderea Templului.

Zidul de Piatra a fost construit pentru a proteja zona din jurul Templului. Acesta a fost renovat de mai multe ori în timpul istoriei, deoarece a fost deteriorat de incendiile și distrugerile din timpul războaielor împotriva Ierusalimului. Zidul de Piatra este, de asemenea, considerat cea mai importantă parte din Rinocerului, unul dintre cele mai vechi simboluri ale Ierusalimului.

Zidul de Piatra este acum folosit pentru rugăciune și pelerinaj. Evreii se adună aici pentru a-și exprima credința și pentru a-și aminti de Templul lor pierdut. Acesta este, de asemenea, un loc important pentru musulmani, deoarece ei cred că Profetul Muhammad a fost purtat de pe acest zid în noaptea de pe Dealul Măslinilor.

Zidul de Piatra a fost și el obiectul multor controverse. Evreii cred că zidul ar trebui să rămână liber pentru rugăciune, în timp ce musulmanii susțin că ar trebui să fie folosit pentru a construi un mare moschee în apropiere. Acest lucru a cauzat numeroase conflicte între cele două comunități.

Indiferent de aceste controverse, Zidul de Piatra rămâne unul dintre cele mai importante monumente din lume. Este o parte importantă a istoriei și, în același timp, un loc important pentru a cinsti și a cinsti oamenii. Pentru a înțelege mai bine istoria și cultura Ierusalimului, este esențial să vizitați Zidul de Piatra.

Istoria Zidului de Piatra

Zidul de Piatra a fost construit in secolul al XIV-lea, la sud de Moscova, de catre tatari. Acesta a fost construit pentru a-i proteja pe moscoviti de invadatorii tatari si de alte triburi. Zidul de Piatra a fost proiectat pentru a face fata si armatelor straine si a fost folosit pentru a limita expansiunea tatarilor si pentru a controla trecerea frontierei.

Structura Zidului de Piatra

Zidul de Piatra a fost construit din stanci si piatra si avea o inaltime de aproximativ 5 metri. Zidul avea trei porti, doua dintre ele erau folosite pentru a accesa cetatile, iar cea de-a treia era folosita pentru a permite accesul la locuri situate la mare distanta. De asemenea, erau construite turnuri si fortarete pentru a asigura protectia.

Importanta Zidului de Piatra

Zidul de Piatra a fost un simbol al puterii si a importantei tatarilor in acea perioada. Acesta a fost folosit pentru a impiedica invaziile altor triburi si a fost considerat un element important al culturii tatarilor. Zidul de Piatra a fost inclus in patrimoniul UNESCO în anul 2009 pentru importanta sa istorica si arhitecturala.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.