Vita cu urechi de lemn reteta este o reteta veche, traditionala, care se perinda de la generatie la generatie. Aceasta reteta a fost inventata in secolul al XIX-lea si a devenit populara in intreaga Europa. Reteta are originile sale in Italia, iar acest fel de mancare a fost servit in mod traditional in timpul Sarbatorilor Craciunului si al Pastei.
Reteta consta dintr-o bucata mare de vita, care este condimentata cu sare si piper si apoi este coptă în cuptor. Dupa ce carnea a fost coptă, se adauga ciuperci si ceapa taiate rondele in tigaia in care carnea a fost preparata. Se adauga apoi si cateva linguri de vin alb, pentru a da un gust mai bun.
Dupa ce ingredientele sunt adaugate, se amesteca toate si se lasa sa se gatiti timp de aproximativ o ora, la foc potrivit. Cand mancarea este gata, se serveste cu orez si salata si se poate lua si cateva bucati de paine. Aceasta reteta se poate servi atat la cina, cat si la pranz si este destul de usor de preparat.
Reteta este foarte gustoasa si poate fi servita si in zilele noastre. Este usor de preparat si nu costa prea mult. Este o optiune buna atunci cand aveti musafiri si nu vreti sa va complicati prea mult cu prepararea unei mese. Acest fel de mancare este potrivit si pentru cei care doresc sa manance sanatos, deoarece carnea de vita este bogata in proteine si nutrienti esentiali.
Aceasta reteta presupune folosirea a doua ingrediente principale: urechi de lemn si vita. Acestea sunt completate de alte elemente, precum ulei de masline, ceapa, rosii si mirodenii.
Comenzile sunt destul de simple si se pot termina in maxim o ora. In primul rand, se curata urechile de lemn si se taie in bucati mici. Apoi, se pun intr-o cratita cu ulei de masline incins si se lasa sa se rumeneasca. Dupa aceea, se adauga ceapa, rosiile si mirodeniile, iar toate ingredientele se amesteca bine. Se lasa apoi sa fiarba pana cand se obtine o compozitie omogena.
Vita cu urechi de lemn se poate servi cu paine prajita sau cu orez simplu. Se poate servi si cu muraturi sau chiar cu salata proaspata. Aceasta reteta poate fi usor modificata in functie de preferintele individuale.
Lasă un răspuns