Tort Casa De Piatra

0
(0)

Tortul Casa De Piatra este un desert traditional romanesc, cunoscut si sub numele de Casa De Piatra. Acesta este creat din doua straturi de blat de tort si umplutura de crema de ciocolata. Tortul este decorat cu fulgi de nuca si ciocolata, iar la exterior are un strat subtire de glazura care ii ofera un aspect unic. Are un gust dulce si cremos si este perfect pentru orice ocazie.

Tortul Casa De Piatra este facut din aluat de foietaj. Aluatul este format din doua straturi de aluat care sunt lipite la mijloc cu o crema de ciocolata. Aceasta crema este preparata din lapte, ciocolata, unt, zahar si vanilie. Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea se intinde aluatul si se aseaza pe o tava de tort. Se poate folosi si un model de tort special pentru acest desert, care va da un aspect deosebit.

Tortul este decorat cu fulgi de nuca si bucatele de ciocolata. Se pot folosi si alte decoratiuni pentru a face tortul mai special. Se poate folosi si glazura pentru a-i oferi un aspect stralucitor. Glazura se poate face din zahar pudra, lapte si ciocolata topita. Se amesteca ingredientele si se aplica pe tortul pregatit.

Tortul Casa De Piatra este un desert foarte gustos si versatil. Se poate servi ca desert pentru o petrecere sau la servi ca parte a unui meniu festiv. Se poate servi cu diverse sosuri si toppinguri pentru a-i oferi un gust si mai bun. Acesta poate fi, de asemenea, servit cu fructe proaspete si frisca.

Tortul Casa De Piatra este un desert foarte popular in Romania si se poate prepara cu usurinta acasa. Este o reteta simpla si delicioasa care va va incanta pe toti cei care o vor degusta.

Istoria Tortului Casa de Piatra


Tortul Casa de Piatra sau numit si „Tortul de Piatra din Carpatii Orientali” a fost prima oara mentionat in anul 1750, in cartea „Culinaria Bucovinei”. Acesta a devenit un desert traditional local, cu un gust deosebit si o textura moale, dar solidă.

Ingrediente


Tortul Casa de Piatra se prepara folosind ingrediente simple, cum ar fi zaharul, faina, laptele si oua. Acestea sunt amestecate pentru a obtine o compozitie care este apoi coapta in cuptor. Se adauga si vanilie sau rom, pudra de cacao sau alte arome pentru a da un gust special.

Reteta


Reteta este relativ simpla, incepand cu pregatirea compozitiei. Se amesteca faina, zaharul, laptele cald si ouale intreaga si se amesteca. Compozitia se pune intr-o tava si se coace in cuptor la temperatura moderata. Se poate presara si cacao sau vanilie pentru a adauga un gust special. Dupa ce s-a racit, se poate servi cu smantana sau o topping de ciocolata.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare