Reteta Cozonac Care Se Desface Fasii

0
(0)

Cozonacul este un aliment traditional romanesc, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun sau de Paste. Acest preparat poate fi realizat intr-o varietate de forme, dar cea mai interesanta este cea in care se desface in fasii. Reteta cozonacului „care se desface in fasii” este usor de preparat si, de asemenea, este una foarte delicioasa.

Ingredientele de baza sunt: 500 g faina, 1 lingurita sare, 150 g zahar, 1 lingurita coaja de lamaie, 2 plicuri drojdie uscata, 4 oua, 25 g unt topit, 250 ml lapte caldut, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 125 g stafide, 100 g nuci.

Incepeti prin punerea drojdiei uscata intr-un castron si adaugati putina faina si lapte caldut. Amestecati bine si lasati la dospit pentru circa 15 minute. Intre timp, amestecati faina cu sarea in alt castron. Apoi, adaugati zaharul, coaja de lamaie, ouale, untul topit si amestecati bine. Cand drojdia s-a dospit, puneti-o peste faina si amestecati-o cu mixtura. Framantati aluatul pana se desprinde de pe maini. Lasati aluatul la crescut intr-un loc cald pentru circa o ora.

Dupa ce aluatul s-a copt, pregatiti umplutura. Intr-un vas, amestecati scortisoara si nucsoara, stafidele si nucii. Intindeti aluatul pe suprafata de lucru si impartiti-l in doua parti egale. Intindeti fiecare parte si ungeti-o cu umplutura. Rulati fiecare parte pentru a obtine doua suluri. Asezati-le unul peste altul, presandu-le usor, si rulati-le din nou. Puneti cozonacul intr-o tava unsa cu unt, iar cu ajutorul unui cutit, faceti incizii in el pentru a obtine fasii. Lasati-l la dospit pentru circa 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180°C si coaceti cozonacul timp de 30 de minute sau pana cand devine auriu. Lasati cozonacul sa se raceasca si serviti-l cu bucurie! Cozonacul care se desface in fasii va fi apreciat de toata lumea si va fi un adevarat deliciu. Cu aceasta reteta, puteti avea parte de un cozonac romanesc traditional si delicios!

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare