Proiect De Lege Certificat Verde

Un nou proiect de lege propune introducerea unui certificat verde pentru a facilita circulația persoanelor în Europa. Acest certificat ar permite persoanelor să călătorească în siguranță, și să se bucure de libertatea de a se deplasa prin spațiul Schengen.

Propunerea are la bază principiul unei economii verzi și respectă măsurile de siguranță luate în contextul pandemiei de COVID-19. Acest certificat va fi acordat persoanelor vaccinate, persoanelor care au trecut prin boala și persoanelor care prezintă rezultate negative ale unui test PCR.

Certificatul verde va fi emis sub forma unui document digital și va fi validat de autoritățile europene. Acest document, care va fi disponibil în mai multe limbi, va conține coduri QR care vor fi scanate la punctele de trecere a frontierei.

Cu acest certificat, persoanele vor fi scutite de teste PCR și vor putea călători în afara frontierei fără să fie nevoite să respecte măsuri de autoizolare sau carantină.

Certificatul verde va avea, de asemenea, scopul de a facilită accesul la servicii medicale și sprijin social în alte state membre UE. Acesta va conține informații esențiale despre drepturile și responsabilitățile persoanelor în ceea ce privește accesul la asistență medicală și la servicii sociale.

De asemenea, certificatul va conține informații despre măsurile de protecție care trebuie luate în vederea prevenirii transmiterii bolii. Acest lucru va ajuta la creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și va contribui la reducerea ratei de transmitere în întreaga Europă.

Certificatul verde reprezintă un pas important în direcția unei economii verzi, care va permite oamenilor să se bucure de libertatea de a călători prin spațiul Schengen, fără a fi nevoiți să respecte măsuri de carantină sau autoizolare. Acesta va ajuta, de asemenea, la prevenirea transmiterii bolii și va oferi persoanelor acces la servicii medicale și sociale în alte state membre UE.

 • Definirea Certificatului Verde

 • Certificatul Verde este un document emis de autoritățile locale și regionale care atestă că o anumită proprietate sau un anumit proiect de investiții aplică standardele de eficiență energetică și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Acesta poate fi folosit pentru a obține finanțare și alte beneficii legale din partea autorităților.

 • Obținerea unui Certificat Verde

 • Pentru a obține un Certificat Verde, proprietarii și dezvoltatorii trebuie să completeze un proces de aplicare care include furnizarea informațiilor despre proiectul lor, precum și furnizarea unui plan pentru îmbunătățirea eficienței energetice și de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Procesul de aplicare poate fi efectuat individual sau în colaborare cu o entitate de certificare specializată.

 • Beneficiile unui Certificat Verde

 • Un Certificat Verde oferă proprietarilor și dezvoltatorilor acces la finanțare și alte beneficii în funcție de reglementările locale și regionale. De asemenea, Certificatul Verde poate servi ca o dovadă a angajamentului față de protejarea mediului și poate contribui la creșterea valorii

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  2021 are arhitectura autorizație beneficii beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii copii costa cub design educatie efecte secundare exterior facultate fier formula gard gradina lemn manopera matematica materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate sarcina simptome tratament vise vânzare