Care este diferenta dintre metrul ster si metrul cub

Metrul cub presupune dimensiuni egale ale laturilor cubului. Bustenii nu pot fi asezati intr-un cub de dimensiuni egale, deoarece forma lor este de trunchi de con. Astfel, raman goluri intre ei si unul din capete e mai lat decat celalalt. Asa ca se foloseste unitatea de masura metru ster, ce este un fel de trunchi de piramida.

Sursa: www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/care-este-diferenta-dintre-metrul-ster-si-metrul-cub/

Cum se calculeaza un metru ster de lemne? – Misiunea Casa

9/4/2018 · Cheluakame: 1 metru ster inseamna un cub de lemne cu dimensiunea 1 x 1 x 1 (sau echivalente 1 x 2 x 0.5 sau 1 x 2.5 x 0.4, etc) cu tot cu "golurile" de aer dintre lemne. Adica, lemnele avand forme si dimensiuni diferite, nu se pot aseza perfect unele peste altele, ca …

Sursa: www.misiuneacasa.ro/cum-se-calculeaza-un-metru-ster-de-lemne

Cum se calculeaza un metru ster ? – TuNoi

metrul ster este reprezentat de um metru cub de lemn stivuit. el are un echivalent de 0,7 metri cubi. deci e mai mic decat o unitate de m3. acum depinde ce fel de lemn vrei sa cumperi, ca la lemn intra si butuci, lemn de foc, crengi.. etc. si metrul ster vine cu valori diferite, in functie de ce vrei sa cumperi.

Sursa: tunoi.ro/140/cum-se-calculeaza-un-metru-ster

1 metru ster de lemne. Ce este? Calcul – DesignBaie.ro

Un metru ster este un metru cub cu foarte multe goluri. Practic, un metru cub de lemne care nu au fost aranjate foarte bine. Un metru cub de lemne reprezinta o gramada cu lemne sub forma de patrat, cu laturi de 1 metru, in care nu sunt lasate goluri intre bucatile de lemn.

Sursa: designbaie.ro/2017/10/1-metru-ster-de-lemne-ce-este-calcul/

Care este diferenta dintre un metru ster si un metru cub

Metrul cub este volumul unui cub, de lemn sa zicem, care are toate laturile egale cu un metru. Metrul ster se foloseste la masurarea volumului numai pentru lemnul de foc (busteni). Aici intra si golurile dintre lemne. Matematic reprezinta cam 70% din metrii cubi de masa lemnoasa.

Sursa: www.tpu.ro/educatie/care-este-diferenta-dintre-un-metru-ster-si-un-metru-cub/

Ce inseamna metru ster si cum se calculeaza – Misiunea Casa

11/26/2014 · 1 metru ster inseamna acest intreg de lemne si goluri de aer ce pot fi incadrate intr-un cub de 1 x 1 x 1 metri. Ca si greutate, cele de esenta tare au de obicei undeva in jur de 500-600 kg. (fag/stejar) Cele de esenta moale au in jur de 350 kg. Ambele valori sunt pentru lemne uscate.

Sursa: www.misiuneacasa.ro/forum/forum/diverse/general/30954-ce-inseamna-metru-ster-si-cum-se-calculeaza

Metrul ster de lemne – Cum se măsoară? | Hornarul.ro …

Un metru ster reprezintă o stivă de lemne cu lungimea, lățimea și înălțimea de un metru, la care volumul util este mai mic de un metru cub. Un metru ster este egal cu aproximativ 0,66 metri cubi d e lemn, deoarece un metru ster nu reprezintă o cantitate fixă ci depinde de grosimea și modul de așezare a lemnelor, care creează mai …

Sursa: www.hornarul.ro/29/