Sari la conținut

Lac Piatra Efect Umed

0
(0)

Lacul Piatra Efect Umed este un lac situat în Munţii Bucegi, în Romania. Are o suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare, iar adâncimea medie este de aproximativ 2,5 metri. Lacul este alimentat de apele unui pârâu local şi are o umiditate ridicată.

Lacul Piatra Efect Umed atrage anual numeroşi turişti şi iubitori de natură. Acesta oferă o privelişte frumoasă, cu stânci de calcar de jur împrejur şi verdeaţă. În mijlocul lacului se află o insulă care oferă un plus de frumuseţe.

Lacul oferă o gamă variată de activităţi pentru oaspeţii săi. Acestea includ înot, pescuit, drumeţii şi fotografii. Una dintre principalele atracţii ale lacului este posibilitatea de a vedea peştii înotând în apă, datorită umidităţii foarte ridicate.

Pe lângă activităţile de recreere, lacul Piatra Efect Umed oferă, de asemenea, oportunităţi de cercetare ştiinţifică. Acesta găzduieşte o varietate de specii de animale şi plante, inclusiv unele rare şi ameninţate. Acestea sunt studiate de către cercetătorii locali şi din alte ţări.

Deşi Lacul Piatra Efect Umed este una dintre principalele atracţii ale zonei, el trebuie protejat. Deşeuri sintetice, precum plastice, sunt adesea aruncate în el, ceea ce afectează ecosistemul. De aceea, este important ca localnicii şi turiştii să respecte regulile de curăţenie şi să se bucure de frumuseţea lacului într-un mod responsabil.

1. Caracteristici ale lacului Piatra Efect Umed


Lacul Piatra Efect Umed se afla in judetul Cluj, fiind un lac de acumulare al raului Tarnita, avand o suprafata de 600 ha si o adancime maxima de 69m. Lacul se intinde pe o lungime de 17 km si o latime de 8 km, fiind unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Romania.

2. Flora si fauna in Lacul Piatra Efect Umed


In Lacul Piatra Efect Umed putem gasi o diversitate mare a florei si faunei. Acesta este locul de adapost pentru peste 60 de specii de pasari, peste 10 specii de pesti, precum si numeroase specii de animale salbatice. Pe langa acestea, putem gasi si o gama variata de plante acvatice, precum nufarul si liliacul.

3. Activitati turistice in Lacul Piatra Efect Umed


Lacul Piatra Efect Umed ofera oportunitati variate pentru cei care doresc sa faca plimbari pe apa sau sa se bucure de frumusetea naturii. Activitatile turistice disponibile in zona includ navigatia in barci, vanatoarea, pescuitul, schiatul pe apa si inotul. De asemenea, se poate face si camping in zona.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.