Sari la conținut

Formula Calcul Deducere Personala 2017

0
(0)

In 2017, contribuabilii cu venituri din salarii si pensii, precum si cei cu venituri din activitati independente vor beneficia de o deducere personala de 10%. Aceasta deducere se poate calcula folosind formula de calcul deducere personala 2017, care ofera contribuabililor o modalitate simpla de a calcula suma deducerii personale corecte.

In primul rand, contribuabilii trebuie sa determine suma totala a veniturilor lor lunare. Aceasta poate fi obtinuta prin adunarea veniturilor brut luate din salarii si pensii, precum si din orice alte surse de venit, cum ar fi veniturile din activitati independente sau veniturile din investitii. Acest total al veniturilor lunare trebuie sa fie inainte de impozitare si de plata altor taxe.

Dupa ce contribuabilul a determinat suma totala a veniturilor lunare, acesta trebuie sa aplice formula de calcul deducere personala. Aceasta formula presupune ca contribuabilii sa inmulteasca suma totala a veniturilor lunare cu procentul deducerii personale de 10%. Rezultatul acestei operatii arata suma care poate fi dedusa din totalul veniturilor lunare.

In plus, contribuabilii trebuie sa ia in considerare posibilitatea de a aplica alte deduceri speciale care li se pot acorda. Acestea pot include, de exemplu, cheltuieli pentru educatie, cheltuieli medicale sau cheltuieli cu impozitul pe proprietate. Acestea sunt, de obicei, acceptate ca deduceri personale in functie de legislatia fiscala aplicabila.

Aplicarea formulei de calcul deducere personala 2017 ofera contribuabililor o modalitate simpla de a determina suma deducerilor personale pe care le pot aplica. Contribuabilii trebuie sa ia in considerare toate cheltuielile care sunt eligibile pentru deducerea personala si sa aplice formula pentru a obtine suma corecta pe care o pot deduce din veniturile lunare. Aceasta formula le va permite sa economiseasca bani pe parcursul anului si sa isi gestioneze mai bine veniturile si cheltuielile.

 • Ce este Deducerea Personală?
 • Deducerea Personală este o reducere a impozitului pe venit pe care o poate primi un contribuabil persoană fizică în România. Deducerea Personală este calculată anual în funcție de venitul brut anual al contribuabilului și se reflectă în impozitul pe venitul anual datorat de contribuabil.

 • Cum se calculează Deducerea Personală?
 • Formula de calcul pentru Deducerea Personală anuală este foarte simplă. Deducerea Personală anuală este egală cu venitul brut anual al contribuabilului minus un anumit nivel de venit minim net pe an (care este stabilit de legea fiscală). Acest venit minim net anual poate varia de la an la an.

 • Ce schimbări sunt aduse în Formula de Calcul Deducere Personală în 2017?
 • În 2017, Deducerea Personală a fost crescută de la 9.000 de lei la 11.000 de lei, ceea ce înseamnă că contribuabilii pot obține o reducere mai mare a impozitului pe venit anual. De asemenea, venitul minim net anual care este dedus din venitul brut anual al contribuabilului a fost crescut de la 8.250 de lei la 8.500 de lei. Aceste schimbări vor crește Deducerea Personală pe care o pot primi contribuabilii persoane fizice în 2017.

  Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

  Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

  Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

  Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

  Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

  Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

  Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

  Ai intrebari?

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.