Sari la conținut

Elemente Geometrice Ale Drumului

0
(0)

Elementele geometrice ale drumului sunt elementele care se refera la forma, marimea si pozitionarea componentelor structurale ale drumurilor. Acestea sunt folosite pentru a facilita navigarea si circulatia pe drumuri. Elementele geometrice includ curbatura, inclinatia, pantele, razele, lungimile, latimile, si intervalele de distante. Aceste elemente sunt esentiale pentru a construi drumuri care sa satisfaca nevoile conducatorilor auto si ale pasagerilor.

Curbatura drumurilor se refera la unghiul dintre directia de mers si directia normala la orice punct de-a lungul drumului. Curbatura este esentiala pentru a face drumul mai usor de navigat si mai sigur de condus. In general, drumurile mai curbe sunt mai periculoase decat drumurile mai drepte si mai usor de navigat. Curbatura se masoara in grade, cu unghiuri mai mici insemnand ca drumul este mai drept si mai usor de navigat.

Inclinatia drumului se refera la pantele longitudinala si transversala ale drumului. Inclinatia drumului poate fi masurata in grade, cu grade mai mici insemnand ca drumul este mai plat si mai usor de navigat. Un drum cu inclinatie longitudinala mare poate fi mai greu de navigat si poate fi periculos in conditii de vreme rea.

Razele sunt masurate in metri si se refera la raza de curba la orice punct de-a lungul drumului. Razele mai mari sunt mai usor de navigat decat razele mai mici si mai periculoase. Razele mai mari sunt in general preferate in zonele dens populate sau in zonele montane.

Lungimile si latimile sunt masurate in metri si se refera la dimensiunea drumului. Lungimile si latimile vor fi determinate de nevoile de circulatie si de trafic. Cu cat sunt mai mari, cu atat drumul este mai usor de navigat si mai sigur.

Intervalele de distantele sunt in general masurate in metri si se refera la distanta dintre doua puncte pe drum. Intervalele de distantele vor fi determinate de nevoile de circulatie si de trafic. Cu cat sunt mai mari, cu atat drumul va fi mai sigur si mai usor de navigat.

Elementele geometrice ale drumurilor sunt esentiale pentru a construi drumuri care sa satisfaca nevoile conducatorilor auto si ale pasagerilor. Aceste elemente sunt folosite pentru a facilita navigarea si circulatia pe drumuri.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.