Sari la conținut

Daca Platesti Impozitul Devii Proprietar

În această perioadă, multe persoane caută modalități de a deveni proprietari, fără a fi nevoiți să se împrumute sau să investească o sumă mare de bani. O modalitate interesantă de a deveni proprietar este prin plata impozitului. Acest lucru poate părea ciudat, însă există o mulțime de oportunități disponibile care pot fi exploatate.

Primul lucru pe care trebuie să-l știți este că plata impozitului poate face ca proprietatea să devină a dvs., chiar dacă proprietarul original nu a plătit impozitul. Acest lucru se întâmplă atunci când proprietarul nu a plătit impozitul pe proprietate în termenii legali. Dacă plătiți impozitul pentru această proprietate, veți deveni proprietarul.

Un alt lucru important de reținut este că puteți achiziționa această proprietate fără a fi nevoiți să faceți o investiție mare. În multe cazuri, impozitul datorat este mai mic decât prețul de vânzare al proprietății. Acest lucru înseamnă că puteți achiziționa proprietatea fără a face o investiție mare de bani.

În plus, este important să rețineți că plata impozitului nu este singurul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a deveni proprietar. Există o mulțime de alte lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă asigura că deveniți proprietarul legal al proprietății. Acestea includ obținerea unei scrisori de la autorități, verificarea proprietății și obținerea unei asigurări. Acestea sunt toate lucruri esențiale pe care trebuie să le faceți pentru a deveni proprietar legal al proprietății.

Cu toate acestea, dacă plătiți impozitul, veți deveni proprietarul acestei proprietăți. Acest lucru presupune că veți fi responsabil de toate cheltuielile și de toate întreținerile pe care le veți face în viitor. De asemenea, veți fi responsabil de orice schimbări pe care trebuie să le faceți la proprietatea dvs. și de orice probleme legale care pot apărea în viitor.

Deci, dacă doriți să deveniți proprietar al unei proprietăți, dar nu doriți să investiți o sumă mare de bani, plata impozitului poate fi o modalitate excelentă de a deveni proprietar. Cu toate acestea, este important să rețineți că, înainte de a vă asigura că sunteți proprietarul legal al proprietății, trebuie să faceți o mulț

37 de comentarii la „Daca Platesti Impozitul Devii Proprietar”

 1. Am construit o casă, în anii ’70 pe un teren cumpărat cu acte de mână ( pe care le-am pierdut ) care a fost cedat statului Din suprafață de 402 mp am primit 138 mp pentru construirea casei . Acești 138 mp i-am dobândit prin ordin al prefectului. Cum aș putea dobândi și restul de teren, care nu este pe domeniul public. Menționez că am plătit impozit pentru întreaga suprafață ca un proprietar.
  Mulțumesc.

 2. Bună ziua, am o rugăminte la dvs. dacă aveți timp să îmi dați și mie niste soluții la un caz foarte bizar, încerc să vă relatez cât pot de succint povestea deoarece este foarte stufoasă.
  -Exista act de mostenitor și titlu de propietate pe numele bunicului P. Ion
  -P. Ion căsătorit cu P.A, au doi copii, pe tatăl meu P.St si unchiul meu P.C-tin
  -in 2001 decedează tatal meu P.St
  -In august 2002, bunicul P.Ion imobilizat la pat, îi face contract de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere unde o include și pe bunica P.A, unchiului meu P.C-tin și soției acestuia
  -in octombrie in 2002 la cateva luni moare si unchiul meu P.C-tin.
  -sotia lui P. C-tin părăsește bunicii neacordandu-le îngrijire. P.C-tin și soția lui au fost căsătoriți timp de 17 ani dar nu au avut copii.
  -P.Ion bunicul imobilizat la pat împreună cu bunica P.A intentează proces pt rezilierea contractului de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere
  -sotia lui P.C-tin introduce si aceata partajul succesoral pt a o despagubi pt îmbunătățirile la care a luat parte in cei 17 ani de căsătorie.
  -la un an in 2003 survine decesul lui P.Ion bunicul meu
  -la masa succesorală pt partaj la bunicul, P.Ion intră: bunica, unchiul P .C-tin, eu și sora mea ca fiice după fiu predecedat( dupa P.St fiu decedat in 2001 inainte de proces)
  -In 2005 cand se termină procesul se pronunță ambele rezoluții cele ale rezilieri contractului de întreținere dar și partajul
  -1partajul.- bunicul P.Ion, fiind decedat in timpul procesului, ramane ca bunica P.A să dea sultă pt bunurile din partaj la care a participat și sotia unchiului P.C-tin.
  -aceasta a tr să dea sultă la sotia lui P.C-tin dar și nouă nepoatelor de fiu predecedat
  -2- sa acceptat rezilierea contractului de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și repunerea părților in partea anterioară
  -in 2006 bunica merge cu hotărârea judecătorească rămasă definitivă la ocpi și se intabulează ca propitar pe casă, desi in hotărâre erau împărțite doar îmbunătățirile nu casa bătrânească
  -Doar că in 2006 anul următor încheieri procesului bunica P.A înstrăinează casa cu contract de vânzare cumpărare și clauză de întreținere unor persoane
  -in 2017 eu am caută succesiunea lui P.Ion bunicul meu care nu a fost făcută deci bunica nu putea vinde casa fără succesine
  -in 2021 am intentat un proces ca moștenitor dupa P.Ion in care am spus că bunica P.A a vândut casa care nu îi aparținea in totalitate și că vânzare a fost ilicită
  In 2022 pierdut procesu deoarece cei care au cumpărat casa nu au fost in cauză ilicită deoarece a fost înregistrată la ocpi
  -cei de la ocpi nu ne-au trimis o institare arunci cand i-au dat drept de propoetate bunicii desi in hotărâre judecătorească noi trebuia să primim sulte
  Întrebarea este, dacă mai pot face ceva pt a intra in posesia dreptului de moștenitor după bunicul. P.Ion, deoarece gresala este la ocpi, acești nu au intabulat bine dreptul de proprietate și dacă cumva din 2017 și până acum sau din 2002 până in 2017 se prescrie dreptul de mostenire/propietate sau intervine vreo procedură de tardivitate.Va rog mult să-mi dați un răspuns cât se poate de sigur, deoarece in anteriorul proces am pierdut foarte mulți bani.Multumesc!

  -In august 2002 P. Ion, împreună cu bunica mea P. A, fac

 3. Bună ziua, aș dori să mă sfătuiți cu privire la o situație și anume: Pe casa părintească la primărie, la taxe și impozite sunt trecuți ca proprietari mama decedată in 2012 și unchiul decedat 2002, există un act de moștenitor pe casa și pământul de sub casă pe numele mamei , unchiului și bunici, decedați cu toții.Menționez faptul că bunica este mamă adoptivă pentru mama și unchiul meu, bunica neavând copii și frați. Mama este cea care a platit taxe și a avut grijă de casă și bunici iar după deces eu. Am intentat un proces pt a intra in posesia terenului de sub casă pe care l-am și câștigat, dar nu pot intra in posesia casei deoarece sunt trecuti la impozite și taxe unchiul decedat și în act bunica decedată. Locuiesc și am grija de aceea casă de 35 de ani. Cum pot intra in posesia casei fără a intenta proces, pe pământul de sub casă sunt propitară, nu pot face cadastru pe pământ deoarece nu am în propietate casa care se află pe teren. Mulțumesc!

 4. Buna ziua am un titlu de proprietate pe numele tatălui ulterior decedat am făcut act de partaj voluntar cu fratele care mie a-mi revin 0,50h,0,48h,0,25h si1,25h an acte pe vremea aceia nu se făceau cărți funciare an schimb ulterior s-au făcut cu primăria ,am depus actele și mi s-au făcu c.f pe toate terenurile an afara de 1,25 Am mers la primărie și tot m-au plimbat pe drumuri pana am stat liniștita bazându-mă pe acte pentru ca lucrez terenul,al am declarat la APIA și plătesc taxe și impozit pe ele pana an acest an când am fost anstiintata ca m-a suprapun cu cu altcineva pe acest teren de 1,25h și ca are cf pe el Va rog frumos care-i calea de urmat ce m-a sfătuiți sa fac?

 5. Fratele meu plătește impozit mai bine de 10 ani pe casa bunicilor decedați .mai sunt 2 unchi care sunt in viața dar sunt stabiliți in alte județe fata de unde este casa dar nu sau interesat niciodată de cheltuielile casei .cata fost mama in viața a fost trecută ea sa plătească impozitul pe casa bunicilor fiind singura dintre frați care avea domiciliul acolo .ulterior a fost trecut de la primărie pe fratele meu fiindcă are domiciliul in satul unde se afla casa .
  Care sunt pașii de urmat pentru a trece casa pe numele lui ( pentru a deveni proprietar )

 6. Bună ziua, dacă o proprietate este abandonată,pot să intervin și să plătesc taxele aferente statului timp de 3ani? Dacă da atunci cum se face? Multumesc

 7. Buna dimineata,
  Strabunicul sotului meu in anul 1959 a intrat in intovarasire cu o suprafata 50 ari de teren.Pe o suprafata de 15 arii s-a construit un magazin satesc cu acordul sau. Pe perimetrul unde s-a construit magazinul erau 3 propietari.In 2015 reprezentantii magazinului au intabulat acest teren si constructia folosindu-se de un act de donatie,unde apar 7 propietari,care nu au nici o legatura cu acest teren (dar strabunicul sotului nu apare ),ulterior vanzandu-l catre o societate.In tot acest timp familia sotului a platit impozit pe acest teren.Am inaintat o actiune in instanta si am cerut sa fim despagubiti,dar a fost respinsa pe motiv ca trebuia sa revendicam terenul.Ce ar trebui sa facem pentru a intra in posesia terenului.

 8. Părinții mei au murit noi suntem 3 frați ,taxa de moștenire după mamă să făcut.Tata a dec in anul 2000 ,după el nu este făcută taxa de moștenire, eu am platit impozitul 23 de ani inclusiv cum trebuie procedat?

 9. Parintii mei a facut un schimb de teren intre fratele lui mama ,fratele ei nu a cedat schimbul noi pur si simplu copii am ramas fara teren ,parintii sunt morti si el nu vrea ceda terenul care sa facut schimbul . Eu sunt fica si in fiecare an platesc impozit si fratele lui mama o construit casa pe teren . Ce ma sfatuiti sa fac?

 10. Cum pot afla dacă terenul deținut de persoana X prin titlul de proprietate conform legii 187/1945 ,care a decedat în 1953 a fost transferat în patrimoniul c.a.p. Românești jud.iasi?

 11. Liviu Daniel Grigorescu

  Bună ziua! Socrul meu folosește o suprafață de teren care a aparținut unei rude mai îndepărtate (bunica soției) Nu are acte pe această suprafață dar plătește impozit pe aceasta de peste 20 de ani. De asemenea mai folosește un teren, rămas fără stăpân, după stabilirea titlurilor de proprietate în 1991.
  Cum poate deveni proprietar asupra acestor terenuri?

 12. Platesc Primariei Murighiol judetul Tulcea impozit pentru o suprafata de 65 hectare teren .Pe teren sint amplasate mijloace fixe (cladiri,diguri) propetar societatea Albatros SRL.Detin carti funciare pentru toate mijloacele fixe .Intambulez terenul ca propietate a Statului cu acordul ARBDD TULCEA unde se mentioneaza .Imobil constind in tern in suprafata de 65 h .Propietar staul Romin administrator A.R.B.D.D. Tulcea drept de soperficie S.C.Albatros srl .Dupa intabulare ARBDD Tulcea recunoaste pina in anul 2019 dreptul de superficie pentru suprafata de 65 hectare dupa care revinein 2019 recunoscind numai trenului de sub mijloacele fixeț mentionind ca trebuie sa obtin in istanta si diferenta de teren de sub luciu de apa,Am sau nu am drept de superficie rcunoscut de primaria Murihiol pentru care am achita t aceste taxe din anul 2003 pina in anul 2023 Va multumesc.

 13. Buna ziua!
  Parintii mei locuiesc intr-o casa de stat de peste 30 de ani la care platesc si impozit si chirie( primariei pe imobil)
  Au facut zeci de cereri prin care solicita cumpararea casei si de la primarie singurul raspuns primit a fost…..rezovlavam, stati linistiti! INSA AU TRECUT 30 DE ANI de cand parintii mei depun anual cerere de cumparare si nu s-a rezolvat nimic.
  Ce se poate face in situatia data?
  Multumesc!

  1. În situația dată, părinții dvs. pot lua în considerare următoarele opțiuni:

   Consultați un avocat specializat în drept imobiliar: Este recomandat să căutați un avocat specializat în drept imobiliar pentru a vă oferi consultanță juridică și a vă ghida în procesul de obținere a proprietății. Un avocat cu experiență în astfel de cazuri poate evalua documentele și poate identifica pașii legali necesari.

   Obțineți asistență de la o asociație sau organizație non-guvernamentală: Există organizații care se ocupă de drepturile chiriașilor și pot oferi asistență în astfel de situații. Aceste organizații pot furniza informații juridice, pot ajuta la redactarea de scrisori și petiții și pot oferi sprijin în negocierile cu autoritățile.

   Contactați un consilier local sau un reprezentant al primăriei: Ar fi util să discutați cu un consilier local sau cu un reprezentant al primăriei pentru a aduce în atenția lor problema și pentru a solicita o soluție. Este posibil să aveți mai mult succes dacă aveți susținerea unui consilier local în încercarea de a rezolva problema.

   Monitorizați și documentați toate interacțiunile: Asigurați-vă că păstrați o evidență detaliată a tuturor documentelor și corespondenței legate de solicitarea de cumpărare a casei. Înregistrările precise vă pot ajuta să susțineți cazul și să demonstrați că ați făcut eforturi constante în acest sens.

   Luați în considerare alte căi legale: În cazul în care soluțiile amicale și negocierile nu au fost eficiente, părinții dvs. pot decide să exploreze alte căi legale, cum ar fi depunerea unei plângeri la instanța de judecată. Un avocat specializat vă poate oferi informații suplimentare cu privire la această opțiune.

   Este important să rețineți că fiecare situație este unică și că sfaturile și acțiunile recomandate pot varia în funcție de legislația locală și circumstanțele individuale. De aceea, consultarea unui avocat specializat este esențială pentru a obține informații specifice și adaptate cazului dumneavoastră.

 14. BUNA SEARA,,stau în casa părintească a tatălui meu care este decedat,bunicii nu a făcut acte la nici un copil ei fiind 5 frati,însă tatăl meu a avut grija de bunici ,și el acum eu plătesc impozitul la casa de 32 de ani.Tata mai are frati în viata insa acesteia nu vor sa ddezbata moștenirea,și să-mi facă acte.Ce pot face pentru a deveni proprietar și să-mi fac acte la casă

 15. Detin din anul 1995 un apartament cu garaj sub bloc,prin contract de vanzare-cumparare la notar.În prezent,dorind sa vand garajul,am fost informata ca la cartile funciare acesta figureaza pe numele unei persoane care nu imi este cunoscuta.Ce ar trebui sa fac ca sa mi se faca dreptate?Mentionez ca cei de la cartile funciare m-au informat ca odata cu mutarea arhivelor ,,s-a pierdut pagina in care a fost facuta modificarea”!!!! si la ei apare ca apartinand unei persoane cu care nu am avut nici o tangență ,si care e de fapr persoana de la care a cumparat-o vanzatorul meu

 16. Buna ziua.
  In anul 2001 bunicii mei au vandut celor 2 fete cate 1/3 din terenul aferent curtii si livezii casei impreuna cu una din cele 2 case existente in curte.in acel an bunicul a si murit, in anul urmator si bunica.
  Tatal meu- cel de al 3copil a ramas fara nici un act dar, a stapanit de la moartea bunicilor cea de a 3 a parte a curtii, pe care inainte de moartea bunicilor a construit si o casa.A locuit in aceasta casa impreuna cu mama timp de 23 ani, platind impozitele.
  Acum, dupa moartea tatalui meu am constatat ca acesta casa este pe una din bucatile de pamant vandute uneia din surori,aceasta interzicandu ne accesul in casa si avand pretentia ca aceasta casa sa se imparta fiind construita cand bunicii traiau. bunicii le au facut acte tocmai pentru a nu mai avea pretentii la ceea ce a ramas din curtea parinteasca.
  credeti ca exista o procedura legala prin care sa avem dreptul la ceea ce practic era partea ce i revenea tatalui meu.
  Multumesc mult!

 17. Bună ziua. Bunica soției mele a avut un teren cumpărat pe baza unei hârtii încheiate între ea și vânzător, fără notar, martori, nimic oficial. A plătit impozit foarte mulți ani. După decesul bunicii, terenul a fost vândut legal către altcineva. Se mai poate face ceva în sensul recuperării acelui teren?
  Mulțumesc.

 18. Vă scriu cu rugămintea dacă puteați să-mi dai un sfat, situația este în felul următor :
  La primărie când am fost să-mi plătesc impozitul mi sa spus că pe o parcela de 2 800mp mai figueaza o persoana care plătește impozitul pe același teren, ( în computerul Primăriei apare că are promisiune de vânzare cumpărare) deci și eu și persoana respectivă plătim impozit pe același teren.

  Am luat legătura cu persoana respectiva și mi-o zis că are un contract de vânzare cumpărare „scris de mână” cu bunicii mei (o cumpărat 50Ari în anul 2011 care și l-o intabulat) și lângă acel teren cică pe aceelași contract de vânzare cumpărare sunt trecuți și cei 2800 mp

  Ideea e ca mie nu mi-au spus bunicii de cei 2800mp că i-au vândut!

  ,eu am titlul de proprietate și certificatul de moștenitor unde îmi apar cei 2 800mp .
  Îmi puteți spune în situația asta cine are câștig de cauză?
  Persoana respectiva nu l-o luat în posesie nici intabulat doar o plătit impozitul, impozit care l-am plătit și eu încă de la succesiune după bunicii în anul 2014.

  Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!

  1. În situația descrisă, este important să stabiliți legalitatea vânzării de către bunicii dvs. a celor 2.800 mp de teren către persoana respectivă. Dacă contractul de vânzare-cumpărare este autentic și a fost înregistrat la autoritățile competente, atunci persoana respectivă are dreptul legal de a deține acea suprafață de teren și de a plăti impozitul aferent.

   Pe de altă parte, dacă bunicii dvs. nu au vândut niciodată acea suprafață de teren sau nu au încheiat un contract de vânzare-cumpărare valabil, atunci aveți dreptul să revendicați terenul în cauză. În acest caz, este important să aveți la dispoziție toate documentele legale care să ateste dreptul dvs. de proprietate asupra celor 2.800 mp.

   În orice caz, ar fi recomandat să vă adresați unui avocat specializat în drept imobiliar pentru a vă ajuta să clarificați situația juridică și să luați măsurile legale necesare.

 19. Dețin o casa prin mostenire de la părinții mei împreună cu sora mea, eu dețin 5/8 ,iar sora mea 3/8.Sora mea a decedat acum 13 ani iar de atunci eu plătesc impozitul și celelalte cheltuieli.Sora mea are 2 copii care nu vor sa facă succesiunea pentru cele 3/8 motivând ca nu au timp și bani.Ce ma sfătuiți sa fac pentru a întra în posesia acestei părți.Va mulțumesc.

  1. În acest caz, este necesar să obțineți acordul copiilor surorii dvs. pentru a efectua succesiunea lor asupra proprietății. În caz contrar, nu puteți obține posesia legală a părții lor din proprietate.

   Puteți încerca să vă întâlniți cu copiii surorii dvs. și să discutați cu ei despre situație. Încercați să-i convingeți să accepte succesiunea lor asupra proprietății și să înțeleagă importanța acestui proces. Dacă este necesar, puteți căuta ajutorul unui avocat specializat în dreptul succesiunii pentru a încerca să rezolvați situația pe cale legală.

   În cazul în care copiii surorii dvs. nu vor să coopereze, puteți lua în considerare posibilitatea de a achiziționa părțile lor de proprietate prin intermediul unei tranzacții de vânzare-cumpărare. Aceasta ar implica stabilirea unui preț și încheierea unui contract de vânzare-cumpărare cu copiii surorii dvs.

   În orice caz, este important să căutați sfatul unui avocat specializat în dreptul proprietății și al succesiunii pentru a vă asigura că urmați toate procedurile legale necesare.

 20. Buna ziua,

  Avem un teren de 12000mp impartit la 3 persoane, 4000mp / persoana. Proprietar este strabunica mea care a decedat in urma cu 20 de ani.
  Pt parcela mea de 4000mp, am platit impozit in ultimii 28 de ani.

  M ar interesa sa stiu cum pot sa devin proprietar in acte fara a dezbate succesiunea. Ma puteti ajuta, va rog, cu aceasta informatie?

  Multumesc.

  1. Va rog sa ma lamuriti în problema proprietății, tatăl meu a avut o înțelegere verbala cu frații la o moștenire de casa și teren,ulterior au decedat și tata și 2 frați,un frate este în viata și a dat o declarație cu privire la aceasta moștenire, care nu a luata în considerare cei de cadastru care a intabulat terenu și construcțiile din fonduri europene prin primaria unde este propietates

   1. Din descrierea dvs., pare să existe o problemă cu privire la proprietatea unei case și a unui teren moștenite de la tatăl dvs. și frații săi. Înțeleg că a existat o înțelegere verbală între ei cu privire la această proprietate, dar nu a existat nicio înregistrare oficială a acestei înțelegeri.

    În plus, tatăl dvs. și 2 frați au decedat, iar unul dintre frați este încă în viață și a dat o declarație referitoare la moștenire. Cu toate acestea, declarația acestui frate nu a luat în considerare informațiile de cadastru și nici construcțiile finanțate prin fonduri europene prin primăria unde se află proprietatea.

    Din punct de vedere legal, în mod normal, proprietatea ar trebui să treacă prin procesul de succesiune, în care bunurile tatălui dvs. și ale fraților săi sunt împărțite între urmașii lor. În cazul în care nu există un testament, legile privind moștenirea vor determina cine va primi ce parte din proprietate.

    În cazul dvs., dacă proprietatea a fost deja înregistrată în baza de date a cadastrului și a fost intabulată, proprietatea ar trebui să fie acum înregistrată oficial și să fie legal deținută de persoana care a făcut acest lucru. În general, orice încercare de a contesta proprietatea trebuie să fie făcută prin intermediul instanțelor de justiție.

    În ceea ce privește construcțiile finanțate prin fonduri europene, este important să se verifice înregistrările și documentația relevante pentru a determina dacă construcțiile au fost construite legal și dacă proprietatea este acum în conformitate cu reglementările aplicabile.

    În orice caz, dacă aveți îndoieli sau întrebări cu privire la drepturile dvs. de proprietate, este recomandabil să consultați un avocat specializat în dreptul proprietății pentru a obține sfaturi și asistență în rezolvarea acestei probleme.

 21. Bună seara,
  In anul 2000 s-a emis un titlu de proprietate pentru suprafata de 2 ha vegetatie forestieră pe marginea Dunării in jud Dolj.
  Sunt inscriși in titlu drept mostenitori ai bunicului:
  -tatal meu(decedat in 1999)
  -o verișoara mai indepartată.
  Noi,fratii, am dezbătut succesiunea pe celelalte bunuri in 1999,dupa decesul tatălui ,iar acest titlu a fost emis dupa.Deci nu s-a facut succesiunea pentru aceasta parte din titlu ce ni se cuvine.
  Mentionez ca din anul 2000 toata suprafata(2ha)este trecuta la rolul fiscal al meu,deci plătesc impozit pe toata suprafata de 23 ani.Cealalta persoană nu a plătit niciodata impozit si nici nu-i cunosc adresa de domiciliu.
  In această situatie ar exista o variantă sa-mi revină mie partea acelei persoane?
  Cu mulțumiri!

  1. Bună seara! Dacă tatal meu a plătit de 16 ani impozitul la primărie având rol făcut de bunica mea el ce drepturi are acum?poate deveni proprietar sau sa dea rolul altcuiva?

 22. Am cumpărat un teren de 30 ari acum 28 de ani,plătesc impozit de când s-a dat legea din 2012 dar am acte de mână și cel de la care am cumpărat și el îl avea de la altcineva cumpărat.La vremea aceea nu ni s-a spus acest lucru și titul s-a făcut pe primul vânzător, deci in 1995 nu erau titluri, care este modalitatea sa fie trecut terenul pe numele meu ,sunt o persoană cu handicap si ma deplasesz mai greu.Multumesc frumos, astept un raspuns.

  1. Pentru a transfera legal proprietatea terenului pe numele dumneavoastră, va trebui să urmați câțiva pași importanți. Mai întâi, ar trebui să vă asigurați că aveți toate documentele necesare pentru a dovedi că sunteți proprietarul terenului. Aceste documente ar trebui să includă actul de vânzare-cumpărare și orice alte documente legale relevante care atestă tranzacția inițială.

   În funcție de jurisdicția în care se află terenul, puteți merge la biroul de cadastru și publicitate imobiliară local pentru a obține informații despre ce proceduri trebuie urmate pentru a înregistra proprietatea terenului pe numele dumneavoastră. În general, acest proces implică depunerea unei cereri de înregistrare a proprietății, furnizarea de documente relevante și plata taxelor corespunzătoare.

   Dacă aveți dificultăți în a face acest lucru din cauza handicapului, puteți solicita asistență din partea unei persoane de încredere sau a unei organizații care oferă servicii de asistență pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, ar trebui să verificați dacă există vreo lege sau politică locală care să ofere suport suplimentar persoanelor cu dizabilități care își înregistrează proprietățile.

   În orice caz, este important să căutați sfatul unui avocat specializat în drept imobiliar pentru a vă ajuta să navigați prin procesul de înregistrare a proprietății terenului pe numele dumneavoastră.

   1. A ramas casa de la bunici din 1997 a murit bonica,si de atunci eu ma ocup de plata ipozitului,am ramas doar nepotismo dar principios noticias au murit nu avem acte

  2. Dacă dupa moartea părinților fratele meu a ramas in casa fără succesiune la notar
   El a plătit 9 ani impozitul eu mai pot face succesiunea sau casa ii revine lui.

   1. Buna ziua bunicul nostru a murit avea 5 copii dinte care 1 mai traieste avem pamantul de sub casa care au toti 1/5 din aceasta suprafata dar impozitul nu este platit de 15 ani daca unul din nepoti plateste acest impozit poate sa intre in posesia specific ca santem 11 nepoti si un singur unchi

 23. Bună ziua. Părinții mei au murit , suntem 3 frați în viață și o soră decedată , de 15 ani plătesc doar eu impozitul pe casă și pământ , ce aș putea să fac să devin proprietară , frații mei nu sunt împotrivă, nu vreau să dezbat succesiunea ptr că costă foarte mult taxa , mulțumesc ptr eventualele răspunsuri

  1. În ceea ce privește situația ta, dacă dorești să devii proprietara legală a casei și a terenului pe care îl plătești de 15 ani, ar trebui să urmezi următoarele pași:
   1. În primul rând, este important să identifici dacă există vreo succesiune formală. În multe țări, există un proces legal prin care proprietatea este transferată de la un decedat la moștenitori, indiferent dacă există sau nu un testament.
   2. Dacă există un testament, ar trebui să consultați un avocat pentru a vedea dacă acesta este valid și dacă există vreo clauză care vă acordă dreptul de a deveni proprietarul casei și a terenului.
   3. Dacă nu există un testament sau testamentul este invalid, atunci legea succesiunii va fi aplicată. În multe țări, aceasta înseamnă că proprietatea va fi împărțită în mod egal între toți moștenitorii legali ai părinților tăi.
   4. Dacă frații tăi sunt de acord să vă cedeze drepturile lor asupra proprietății, puteți să încheiați un acord scris între voi. În funcție de legea locală, acest acord ar putea fi nevoie să fie autentificat de un notar sau de un avocat.
   5. După ce ați obținut drepturile de proprietate, trebuie să înregistrați proprietatea la biroul local de cadastru și să plătiți orice taxe sau impozite locale.
   6. În cazul în care există orice datorii sau taxe neplătite asupra proprietății, ar trebui să vă asigurați că acestea sunt plătite înainte de a deveni proprietar.
   În orice caz, este recomandat să consultați un avocat sau un notar înainte de a începe procesul de transfer al proprietății. Acesta vă poate oferi sfaturi și asistență juridică pentru a vă asigura că toate pașii sunt urmați în mod corespunzător și că sunteți protejat legal.

 24. In urma bunicului meu a rămas o moștenire la această moștenire suntem mai mulți nepoți părinții noștri au decedat la una din mătușile mele i sa dat partea inca decand era bunicul in viață i sa dat o casă fapt pentru care mai târziu nu a fost trecută în titlu de proprietate dar copii ei tot cer drepturile la casa bunicului deși eu m-am ocupat de impozite chiar recent au venit de au tăiat niște copaci,au acest drept având în vedere că și-au primit partea și nici nu sunt trecuți în titlu de proprietate?

  1. Este important să se clarifice câteva aspecte înainte de a putea oferi un răspuns precis la întrebarea dumneavoastră. În primul rând, este necesar să se stabilească dacă bunurile care au fost transmise prin moștenire de la bunicul dumneavoastră au fost moștenite în mod legal sau nu. Dacă există un testament sau o succesiune legală care a fost făcută și recunoscută de lege, atunci proprietatea ar trebui să fie împărțită conform acestora.

   În cazul în care proprietatea a fost împărțită între toți nepoții, inclusiv mătușa dumneavoastră, iar aceasta a primit o casă în timpul vieții bunicului dumneavoastră, atunci este posibil ca aceasta să fi fost considerată o donație. În acest caz, mătușa dumneavoastră ar fi trebuit să înregistreze donația înainte de a moșteni proprietatea, iar proprietatea ar fi trebuit să fie trecută în numele său în mod legal. Dacă aceasta nu s-a întâmplat, atunci proprietatea poate fi disputată între moștenitori.

   Dacă mătușa dumneavoastră nu a înregistrat proprietatea în numele său, dar a continuat să o dețină și să plătească taxe și impozite pe aceasta, atunci acest lucru poate fi considerat un argument în favoarea ei. Cu toate acestea, aceasta nu îi conferă automat dreptul de proprietate asupra proprietății și poate fi necesară o hotărâre judecătorească pentru a stabili drepturile de proprietate.

   În ceea ce privește tăierea copacilor, dacă aceștia aparțineau proprietății, atunci proprietarii legali ar fi trebuit să fie consultați înainte de a fi tăiați. Dacă mătușa dumneavoastră nu este proprietarul legal, atunci nu are dreptul să permită tăierea copacilor și ar putea fi acționată în judecată pentru daune.

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.