Sari la conținut

Cu Ce Se Ocupa Diicot

Diicot (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) este o autoritate publică centrală subordonată Ministerului Afacerilor Interne a României, cu atribuții în investigarea infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism.

Aceasta a fost înființată în anul 2002 și are în prezent sediul central în București și șase structuri teritoriale în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

Diicot are atribuții de investigare a infracțiunilor care sunt considerate grave și care au caracter organizat, precum traficul de droguri, corupția, spălarea banilor, evaziunea fiscală, contrabanda, traficul de arme, terorismul și multe altele.

Aceasta autoritate este formată dintr-un număr mare de specialiști, cum ar fi investigatori, procurori și analiști, care lucrează împreună pentru a preveni și combate infracțiunile de acest tip.

1. Care sunt principalele infracțiuni investigate de Diicot?

– Diicot investighează infracțiuni precum traficul de droguri, corupția, spălarea banilor, evaziunea fiscală, contrabanda, traficul de arme și terorismul.

2. Ce se întâmplă după ce Diicot finalizează o investigație?

– După finalizarea unei investigații, Diicot trimite dosarul către instanța de judecată competență, care va judeca cazul în mod legal.

3. Cine poate contacta Diicot în cazul unor informații sau denunțuri legate de infracțiuni?

– Orice persoană poate contacta Diicot prin intermediul liniei telefonice dedicate, prin e-mail sau prin intermediul formularului de contact de pe site-ul lor oficial.

Vă încurajăm să împărtășiți opinia cu privire la activitatea Diicot în comentariile de mai jos. Vă rugăm să fiți respectuoși și să evitați limbajul ofensator.

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.