Cu Ce Se Mananca Gnocchi

Gnocchi este un fel de mâncare italiană tradițională, făcută din cartofi sau semolina (grâu dur). Acestea pot fi gătite cu diverse sosuri, de la sosul de roșii, sosul de brânză, sosul de smântână cu șuncă, sosul de pui, până la sosul de nuci.

Pentru a pregăti gnocchi, trebuie să aveți următoarele ingrediente:

– 1 kg de cartofi

– 300 g de făină

– 1 ou

– sare

Modul de preparare:

1. Curățați și spălați cartofii, apoi fierbeți-i într-un vas cu apă cu sare timp de aproximativ 30 de minute.

2. Scoateți cartofii fierți din apă și lăsați-i să se răcească puțin, după care îndepărtați coaja și pisați cartofii cu ajutorul unei furculițe sau al unui blender.

3. Adăugați oul și amestecați bine.

4. Adăugați făina și sare după gust și amestecați până când se formează un aluat omogen.

5. Împărțiți aluatul în mai multe bucăți, apoi rulați fiecare bucățică pe o suprafață presărată cu făină, până când se formează o lungime de 1 cm.

6. Tăiați bucățile de aluat în cuburi de aproximativ 2 cm.

7. Fierbeți gnocchi într-un vas cu apă cu sare timp de aproximativ 2-3 minute, până când acestea își dublează volumul.

8. Scoateți gnocchi din apă și adăugați-l în sosul ales.

9. Serviți gnocchi fierbinți, presărați cu brânză rasă, piper și patrunjel.

1. Ce sunt gnocchi?

Gnocchi sunt un fel de mâncare italiană tradițională, făcută din cartofi sau semolina (grâu dur).

2. Cum se gătesc gnocchi?

Gnocchi se fierb într-un vas cu apă cu sare timp de aproximativ 2-3 minute, până când acestea își dublează volumul.

3. Cu ce se servesc gnocchi?

Gnocchi pot fi servite cu diverse sosuri, de la sosul de roșii, sosul de brânză, sosul de smântână cu șuncă, sosul de pui, până la sosul de nuci.

Dacă ați pregătit deja gnocchi sau aveți o rețetă preferată, nu ezitați să împărtășiți cu noi în comentarii. Vă așteptăm cu drag să împărtășiți experiențele voastre culinare.


Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *