Ce Se Duce La Sfantul Maslu

0
(0)

Ce se duce la Sfantul Maslu?

Sfantul Maslu este o sarbatoare crestina traditionala din Romania si Bulgaria, care are loc in fiecare an pe data de 24 iunie. Sarbatoarea marcheaza trecerea de la postul Pastelui la postul Adormirii Maicii Domnului. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Sfantul Ioan Botezatorul sau Sfantul Ioan cel Nou.

Sfantul Maslu se pregateste in mod traditonal cu cateva zile inaintea sarbatorii, cu pregatiri atat religioase cat si culinare. Oamenii merg la biserica pentru a se ruga si a se pregati spiritual pentru sarbatoare, dar si pentru a se pregati alimentar pentru seara de Sfantul Maslu. Acesta este motivul pentru care se duce la Sfantul Maslu.

In timpul zilei, oamenii se aduna in biserici pentru a asista la slujbele religioase ale Sfantului Ioan Botezatorului, care sunt urmate de cantari si rugaciuni. Se aduc si daruri pentru Sfantul Ioan, cum ar fi flori si dulciuri, iar copiii pot fi vazuti facandu-si cruce si spunand rugaciuni.

Dupa ce se termina slujba religioasa, oamenii se intorc acasa pentru a-si pregati o masa traditionala numita masa de Sfantul Ioan. Aceasta este o masa bogata, cu fructe, legume, carne, pateuri si alte preparate. In plus, oamenii pot aduce si diferite tipuri de vinuri si alte bauturi alcoolice pentru a se bucura de sarbatoare.

In seara de Sfantul Maslu, oamenii se aduna din nou la biserica pentru a-l venera pe Sfantul Ioan si pentru a se ruga pentru sanatatea lor si a altora. La finalul slujbei, se fac focuri de tabara pentru a se bucura de muzica si de distractie.

Sfantul Maslu este o sarbatoare traditionala din Romania si Bulgaria si este una dintre cele mai importante sarbatori crestine. Oamenii se aduna la biserica pentru a-l venera pe Sfantul Ioan si pentru a se pregati spiritual si alimentar pentru seara de Sfantul Maslu. Este o zi in care se aduc daruri si se fac focuri de tabara pentru distractie si bucurie.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare