Sari la conținut

Ce Inseamna Cand Ai Globule Rosii Mai Multe

1
(1)

Globulele roșii sunt celulele sanguine esențiale pentru menținerea sănătății și a bunăstării. Acestea sunt de obicei făcute în măduva osoasă și sunt folosite pentru transportul oxigenului și al nutrienților prin sistemul circulator.

Când numărul de globule roșii în sângele unei persoane este mai mare decât de obicei, acest lucru se numește hipercromie. Aceasta poate fi un semn al unei afecțiuni numite policitemie, când o persoană are o cantitate crescută de globule roșii în sânge.

Această afecțiune poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv anumite boli sau afecțiuni, utilizarea unor medicamente, expunerea la altitudini mari, boala de rinichi, sindromul de hipertrofie al glandei tiroide și unele forme de cancer. De asemenea, poate fi un simptom al unei anemii severe sau al unei boli de sânge rare.

Deși hipercromia poate fi un semn al unei afecțiuni grave, în majoritatea cazurilor nu provoacă niciun simptom. Cu toate acestea, simptomele pot include oboseală, dureri de cap, și în cazuri rare, dureri în piept și scăderea apetitului.

Tratamentul pentru hipercromie depinde de cauza care a cauzat-o. De obicei, se recomandă schimbarea tratamentului medicamentos, reducerea expunerii la alte factori cauzali și, în cazuri severe, un tratament cu transfuzii de sânge.

În concluzie, atunci când numărul de globule roșii este mai mare decât de obicei, acest lucru se numește hipercromie. Aceasta poate avea cauze variate, inclusiv anumite boli sau afecțiuni, medicamente, boală de rinichi și cancer. Tratamentul depinde de cauză și poate include schimbarea medicamentelor, reducerea expunerii la factorii cauzatori sau, în cazuri severe, transfuzii de sânge.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 1 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.