Arpacasul este un aliment consumat de secole in America de Sud si care a inceput sa castige popularitate si in alte parti ale lumii. Aceasta bautura este obtinuta din semintele de la fructele arborelui de arpacas si are o serie de beneficii pentru sanatate.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale consumului de arpacas este ca ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange. Acest lucru se datoreaza faptului ca bautura contine o substanta numita inozitol, care ajuta la imbunatatirea sensibilitatii la insulina.
Arpacasul este, de asemenea, bogat in antioxidanti, care ajuta la protejarea celulelor impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Consumul regulat de arpacas poate ajuta la prevenirea bolilor de inima, a diabetului si a altor afectiuni.
Pe langa aceste beneficii, arpacasul poate ajuta si la imbunatatirea starii de spirit si la reducerea anxietatii. Acest lucru se datoreaza continutului de triptofan din bautura, care este un aminoacid esential pentru producerea serotoninei, un neurotransmitator care ajuta la reglarea starii de spirit.
In plus, arpacasul este o sursa buna de proteine si fibre, care ajuta la mentinerea unei diete sanatoase si echilibrate.
1. Cum se prepara arpacasul?
Arpacasul se prepara prin macinarea semintelor de arpacas si infuzarea lor in apa fierbinte. Bautura poate fi consumata fierbinte sau rece, in functie de preferinte.
2. Este arpacasul potrivit pentru persoanele cu diabet?
Da, arpacasul poate fi consumat de persoanele cu diabet deoarece ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange.
3. Exista contraindicatii pentru consumul de arpacas?
Arpacasul nu are contraindicatii majore, dar este intotdeauna recomandat sa consultati medicul inainte de a incepe sa consumati orice aliment sau bautura noua.
Va invitam sa ne impartasiti parerile si experientele voastre legate de consumul de arpacas. Ne intereseaza sa aflam cum va afecteaza aceasta bautura si daca v-ati observat vreun beneficiu asupra sanatatii dumneavoastra.
Credeai că arpacaşul este bun doar la colivă? Iată ce mai poţi face …
11 sept. 2018 … Arpacasul este un produs alimentar obtinut prin decorticarea (si slefuirea) boabelor de grau, de orz sau de mei.Arpacasul este folosit în … – www.realitatea.net

Beneficiile arpacaşului, „regele” cerealelor. Ce se întâmplă în corpul …
2 feb. 2022 … Arpacaşul se obţine prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei. … Coliva şi beneficiile arpacaşului asupra sănătăţii. – www.antena3.ro

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci COLIVĂ? Este de …
22 feb. 2020 … Ce este arpacașul? Coliva și beneficiile arpacașului asupra sănătății. Vitamine, fibre și minerale; Bolile prevenite de arpacaș; Coliva și … – www.stirilekanald.ro

Arpacasul, aliment si remediu naturist pentru piele
3 nov. 2012 … Arpacasul este un produs alimentar obtinut prin decorticarea boabelor de grau, orz sau mei. Pentru ca asta se cere, in magazine predomina … – ziare.com
Arpacaşul, „regele“ cerealelor: beneficii, întrebuinţări, reţete
Arpacaşul este un aliment ieftin şi uşor de preparat, ce poate fi folosit în supe şi ciorbe, umpluturi, tocăniţe, salate, garnituri şi deserturi. – clickpoftabuna.ro

Cel mai bogat izvor de colagen: alimentul care ajuta la intinerirea …
7 nov. 2018 … Un pahar de arpacas din orz;. Un litru de apa;. 2 litri de lapte. Mod de preparare: Acoperiti arpacasul cu apa si lasati-l sa se inmoaie peste … – www.andreearaicu.ro

Arpacaș – beneficii, calorii și compoziție nutritivă
Arpacașul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei. Este bogat în substanțe nutritive prin care combate avitaminoza, … – dieta.romedic.ro

arpacas DEX – ce înseamnă arpacas
ARPACÁŞ, arpacaşuri, s.n. Produs alimentar obţinut prin decorticarea (şi şlefuirea) boabelor de grâu, de orz sau de mei. – Din magh. árpakása. – www.dictionarroman.ro
Lasă un răspuns