Câți Metri Steri Are Un Metru Cub

3.7
(29)

Un metru cub are o volum de 1 metru cub, indiferent de unitatea de măsură utilizată pentru lungime. Un metru cub este egal cu 1 metru pătrat pe 1 metru, adică 1000 de centimetri pătrați pe 100 de centimetri, sau 10.000 de centimetri cubi. Astfel, un metru cub este egal cu 1.000 de metri steri.

Metrul sters este o unitate de volum utilizată pentru a măsura cantități de substanțe solide sau lichide. Este egal cu volumul a 1.000 de centimetri cubi, sau a 1 decimetru cub. De exemplu, o cutie de carton de 1 metru pătrat pe 1 metru poate conține 1 metru sters de obiecte.

 1. Ce este un metru cub? Un metru cub este o unitate de volum care reprezintă volumul unui obiect cu lățimea, înălțimea și lungimea de un metru. Aceasta este utilizată pentru a măsura volumul diferitelor materiale, cum ar fi apa, aerul, combustibilul sau alte substanțe.
 2. Cum se măsoară un metru cub? Un metru cub poate fi măsurat folosind un instrument numit pahare de măsurat sau o scobitoare de lemn. Paharele de măsurat sunt instrumente de dimensiune standard care pot fi utilizate pentru a măsura diferite cantități de lichid, în timp ce scobitorile de lemn sunt instrumente lungi și subțiri care pot fi utilizate pentru a măsura volumul solidelor sau a substanțelor granulare.
 3. Ce este un metru stero? Un metru stero este o unitate de măsură a suprafeței. Acesta este egal cu 1 metru pătrat, ceea ce înseamnă că are aceeași lungime și lățime de un metru. Un metru stero este utilizat pentru a măsura suprafețele plană, cum ar fi podelele, tavanele sau pereții.
 4. Cum se măsoară un metru stero? Un metru stero poate fi măsurat folosind un metru pliant sau un riglă. Aceste instrumente sunt folosite pentru a măsura lungimea și lățimea unei suprafețe, iar rezultatul este înmulțit pentru a obține suprafața totală în metri pătrați. De exemplu, dacă aveți o încăpere cu lățimea de 3 metri și lungimea de 4 metri, suprafața încăperii este de 3 x 4 = 12 metri pătrați.
 5. Câți metri steri are un metru cub? Un metru cub are o suprafață de 6 metri steri. Acest lucru se datorează faptului că un metru cub are o lățime, o înălțime și o lungime de 1 metru, iar fiecare dintre aceste dimensiuni are o suprafață de 1 metru pătrat. Astfel, dacă luați în considerare toate cele 6 suprafețe ale unui metru cub, veți obține un total de 6 metri steri.
 1. Cum se folosește informația despre câți metri steri are un metru cub? Acest lucru poate fi util atunci când trebuie să calculați volumul unei încăperi sau al unui alt spațiu. De exemplu, dacă aveți o încăperie cu o suprafață de 50 metri pătrați și doriți să știți cât de mult volum are, puteți folosi informația că un metru cub are o suprafață de 6 metri steri pentru a calcula cât de mare este încăperea în metri cubi.

De exemplu, dacă luați în considerare că 50 metri pătrați sunt echivalenți cu 50/6 = 8,3 metri cubi, atunci încăperea are un volum de 8,3 metri cubi. Acest lucru poate fi util atunci când trebuie să estimați cât de multă apă sau aer este necesar pentru a umple încăperea sau cât de mult spațiu ocupă un anumit volum de material.

 1. Cum se poate face conversia între metri cubi și metri steri? Dacă aveți un volum în metri cubi și doriți să îl convertiți în metri steri, puteți utiliza următoarea formulă: metri steri = metri cubi x 6. De exemplu, dacă aveți un volum de 10 metri cubi, puteți calcula cât de mare este în metri steri folosind formula: 10 metri cubi x 6 metri steri/metru cub = 60 metri steri.

Dacă aveți o suprafață în metri steri și doriți să o convertiți în metri cubi, puteți utiliza aceeași formulă, dar în sens invers: metri cubi = metri steri / 6. De exemplu, dacă aveți o suprafață de 30 metri steri, puteți calcula cât de mare este în metri cubi folosind formula: 30 metri steri / 6 metri steri/metru cub = 5 metri cubi.

 1. În concluzie, un metru cub are o suprafață de 6 metri steri, iar informația despre câți metri steri are un metru cub poate fi folosită pentru a face conversii între metri cubi și metri steri. Aceasta poate fi utilă atunci când trebuie să estimați volumul sau suprafața unui spațiu sau a unui obiect.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 3.7 / 5. Număr de voturi: 29

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

4 răspunsuri la „Câți Metri Steri Are Un Metru Cub”

 1. Avatar Vasile Bujder
  Vasile Bujder

  Articolul are de la început o serie de greșeli. Ni se spune că: „un metru cub este egal cu 1 metru pătrat pe 1 metru, adică 1000 de centimetri pătrați pe 100 de centimetri, sau 10.000 de centimetri cubi. Astfel, un metru cub este egal cu 1.000 de metri steri”.
  Însă:
  – un metru cub NU are 10.000 de centimetri cubi, ci 100 cm × 100 cm × 100 cm = 1.000.000 de centimetri cubi;
  – un metru cub NU ARE CUM să fie egal cu 1.000 de metri steri!!! Un metru ster este volumul obiectelor care intră într-un spațiu de 1 metru cub, împreună cu golurile dintre ele.

 2. Avatar angela
  angela

  super bine explicat

  1. Avatar Constantin
   Constantin

   Ce e asa bine explicat? 😀

   Titlul este „Câți Metri Steri Are Un Metru Cub” si nu se raspunde la aceasta intrebare.

   Explicatia data ar fi pentru „cati metrii cubi are un metru ster”, adica 1st ~= 0.655 mc.

   Raspunsul la titlul articolului ar fi: 1 mc ~= 1.525 st.

   Calculele le-am facut dupa afirmatiile din articol si aproximand valorile medii, sper sa fie corecte.

   1. Avatar raga
    raga

    Corect…, 1mc e aproximativ 1,5-1,7 m steri… depinde de diametre, respectiv mărimea golurilor dintre lemne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

arhitectura beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii cub design efecte secundare formula gard gradina lemn materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate simptome tratament vânzare