Cate Zile De Concediu Medical Poate Acorda Medicul De Familie

Concediul medical poate fi o necesitate pentru persoanele suferinde de o boala sau o afectiune medicala. In aceste situatii, medicul de familie poate acorda concediu medical pentru perioade diferite de timp, in functie de starea pacientului. Cu toate acestea, este important sa intelegeti cat de mult concediu medical poate acorda medicul tau de familie.

In primul rand, trebuie sa stiti ca, in functie de legea muncii din Romania, medicul de familie poate acorda o perioada maxima de 90 de zile de concediu medical. Acest lucru se aplica persoanelor care au nevoie de tratament si odihna in urma unei boli sau a unei afectiuni medicale.

In cazul in care medicul dumneavoastra considera ca este nevoie de mai multe zile de concediu medical, el poate sa extinda perioada de odihna. Acest lucru se poate face prin solicitarea unei reexaminari medicale, in urma careia medicul poate decide sa acorde mai multe zile de concediu medical.

Pe langa aceasta, exista si alte situatii in care medicul dumneavoastra poate acorda mai multe zile de concediu medical. De exemplu, in cazul in care pacientul sufera de o boala cronica sau afectiune medicala care necesita o perioada mai lunga de tratament, medicul poate acorda pana la 180 de zile de concediu medical.

De asemenea, medicul de familie poate sa acorde si mai multe zile de concediu medical in cazul unor boli sau afectiuni medicale care necesita tratament si odihna pe o perioada mai lunga de timp. In acest caz, medicul poate sa acorde chiar si pana la 270 de zile de concediu medical.

Inainte de a lua decizia de a acorda mai multe zile de concediu medical, medicul dumneavoastra poate solicita o reexaminare medicala si poate lua in considerare starea de sanatate a pacientului, precum si alte factori medicali.

De asemenea, medicul dumneavoastra poate face o evaluare a nevoii pacientului de a fi tratat si odihnit pe perioade mai lungi de timp si poate lua in considerare orice alte factori care ar putea avea un impact asupra starii de sanatate a pacientului.

In concluzie, medicul de familie poate acorda o perioada maxima de 90 de zile de concediu medical, insa aceasta perioada poate fi extinsa in cazurile speciale mentionate mai sus. Cu toate acestea, este important sa intelegeti cat de mult concediu medical poate acorda medicul dumneavoastra si sa discutati cu el inainte de a lua decizia de a solicita mai multe zile de concediu medical.

 • Ce Este Concediul Medical?

 • Concediul medical este un certificat medical cu un caracter oficial, eliberat de medicul de familie, care constata starea de boala a pacientului si acorda acestuia un numar de zile libere din activitatea profesionala, in care sa poata lua masuri pentru a se recupera.

 • Cat Timp Acorda Medicul De Familie?

 • Medicul de familie poate acorda intre 3 si 30 de zile de concediu medical. Acest numar de zile se stabileste in functie de gravitatea afectiunii, starea pacientului si tratamentul recomandat.

 • Ce Trebuie Sa Faca Pacientul La Intoarcerea La Munca?

 • La sfarsitul concediului medical, pacientul trebuie sa se prezinte la medicul de familie pentru a i se acorda o noua certificare medicala. In aceasta certificare, medicul trebuie sa confirme ca pacientul a fost vindecat si poate reveni la activitatea profesionala.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  2021 are arhitectura autorizație beneficii beton calcul calculator casa case cat comentarii. constructie constructii copii costa cub design educatie efecte secundare exterior facultate fier formula gard gradina lemn manopera matematica materiale materiale de constructii metru model piatra pret preturi proiect protectie romania sanatate sarcina simptome tratament vise vânzare