Sari la conținut

Cate Bucati De Scandura Intra La Un Metru Cub

3.1
(15)

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de dimensiunile fiecarei bucati de lemn, precum si de forma lor. Daca lemnul este taiat intr-o forma dreptunghiulara, de exemplu, atunci mai multe bucati ar putea intra intr-un metru cub, in comparatie cu daca lemnul ar fi taiat intr-o forma rotunjita. De asemenea, dimensiunile fiecarei bucati de lemn ar putea afecta cantitatea de lemn care poate fi incape intr-un metru cub.

Cate Scanduri De 4M Intra Intr-Un Metru Cub

Din nou, raspunsul la aceasta intrebare depinde de dimensiunile fiecarei scanduri. Daca scandurile au dimensiunile de 4 metri lungime si au o sectiune transversala constanta (adica au aceeasi latime si grosime), atunci ar putea fi posibil sa intre mai mult de o scandura intr-un metru cub, in functie de dimensiunile acesteia. Daca scandurile au o sectiune transversala care creste odata cu lungimea (de exemplu, daca au o latime mai mare la capatul din mijloc decat la capetele lor), atunci mai putine scanduri ar putea intra intr-un metru cub. In general, pentru a determina cat de multe scanduri de 4 metri ar putea intra intr-un metru cub, ar trebui sa se ia in considerare atat dimensiunile lor, cat si forma lor.

Cate Scanduri De 20 Intra Intr-Un Metru Cub

Daca intrebarea se refera la scanduri de 20 centimetri (sau 2 decimetri), atunci raspunsul va depinde din nou de dimensiunile fiecarei scanduri. Daca scandurile au o sectiune transversala constanta (adica au aceeasi latime si grosime), atunci ar putea fi posibil sa intre mai mult de o scandura intr-un metru cub, in functie de dimensiunile acesteia. Daca scandurile au o sectiune transversala care creste odata cu lungimea (de exemplu, daca au o latime mai mare la capatul din mijloc decat la capetele lor), atunci mai putine scanduri ar putea intra intr-un metru cub. In general, pentru a determina cat de multe scanduri de 20 centimetri ar putea intra intr-un metru cub, ar trebui sa se ia in considerare atat dimensiunile lor, cat si forma lor.

Cata Scandura Intra Intr-Un Metru Cub

Cantitatea de scandura care poate intra intr-un metru cub depinde de dimensiunile fiecarei bucati de scandura. In general, cu cat scandurile sunt mai lungi si mai late, cu atat mai putine vor putea intra intr-un metru cub. De asemenea, daca scandurile au o sectiune transversala care creste odata cu lungimea (de exemplu, daca au o latime mai mare la capatul din mijloc decat la capetele lor), atunci mai putine scanduri ar putea intra intr-un metru cub. In general, pentru a determina cat de multa scandura poate intra intr-un metru cub, ar trebui sa se ia in considerare atat dimensiunile scandurilor, cat si forma lor.

Este de remarcat faptul ca, in unele cazuri, scandurile pot fi taiate in forme care permit ca mai multe bucati sa intre intr-un metru cub. De exemplu, daca scandurile sunt taiate intr-o forma dreptunghiulara, atunci ar putea fi posibil sa intre mai multe scanduri intr-un metru cub decat daca ar fi taiate intr-o forma rotunjita.

Tabel Calcul Metru Cub Scandura

Pentru a realiza un tabel de calcul pentru a determina cat de multa scandura intra intr-un metru cub, ar trebui sa iau in considerare urmatoarele:

 1. Dimensiunile fiecarei scanduri: pentru a determina cat de multa scandura poate intra intr-un metru cub, ar trebui sa se ia in considerare atat lungimea, cat si latimea si grosimea scandurilor.
 2. Forma scandurilor: daca scandurile sunt taiate intr-o forma care permite ca mai multe bucati sa intre intr-un metru cub, atunci mai multa scandura va putea fi depozitata intr-un metru cub.
 3. Densitatea scandurilor: densitatea scandurilor poate afecta cat de multa scandura poate fi depozitata intr-un metru cub. Densitatea se refera la cantitatea de masa a unui material intr-un volum dat.

Un posibil tabel de calcul ar putea arata astfel:

Lungime (m)Latime (m)Grosime (m)FormaDensitate (kg/m^3)Numar scanduri/metru cub
0.200.100.05Dreptunghiular70025
0.200.100.05Rotunjit70015
0.150.100.05Dreptunghiular70050
0.150.100.05Rotunjit70030

Este important de mentionat faptul ca acest tabel de calcul este doar un exemplu si ca rezultatele pot varia in functie de dimensiunile, forma si densitatea scandurilor utilizate.

Cate Grinzi Intra Intr-Un Metru Cub

Cantitatea de grinzi care poate intra intr-un metru cub depinde de dimensiunile fiecarei grinzi. In general, cu cat grinzile sunt mai lungi si mai late, cu atat mai putine vor putea intra intr-un metru cub. De asemenea, daca grinzile au o sectiune transversala care creste odata cu lungimea (de exemplu, daca au o latime mai mare la capatul din mijloc decat la capetele lor), atunci mai putine grinzi ar putea intra intr-un metru cub. In general, pentru a determina cat de multe grinzi pot intra intr-un metru cub, ar trebui sa se ia in considerare atat dimensiunile grinzilor, cat si forma lor.

Este de remarcat faptul ca, in unele cazuri, grinzile pot fi taiate in forme care permit ca mai multe bucati sa intre intr-un metru cub. De exemplu, daca grinzile sunt taiate intr-o forma dreptunghiulara, atunci ar putea fi posibil sa intre mai multe grinzi intr-un metru cub decat daca ar fi taiate intr-o forma rotunjita.

Aici este un tabel care prezinta cateva dimensiuni posibile pentru grinzi, impreuna cu numarul de grinzi care ar putea intra intr-un metru cub, in functie de dimensiunile si forma acestora:

Lungime (m)Latime (m)Grosime (m)FormaNumar grinzi/metru cub
0.500.100.05Dreptunghiular2
0.500.100.05Rotunjit1
0.400.150.05Dreptunghiular3
0.400.150.05Rotunjit1
0.300.200.05Dreptunghiular4
0.300.200.05Rotunjit2

Este important de mentionat faptul ca acest tabel de calcul este doar un exemplu si ca rezultatele pot varia in functie de dimensiunile, forma si alte caracteristici ale grinzilor utilizate.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 3.1 / 5. Număr de voturi: 15

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

4 comentarii la „Cate Bucati De Scandura Intra La Un Metru Cub”

  1. Dacă vrei să determini câte scânduri intră într-un metru cub, trebuie să știi câti metri pătrați ocupă o scândură.
   Pentru a face acest lucru, împărțim lungimea scândurii (4 metri) la grosimea ei (3 cm sau 0,03 metri). Rezultatul este 133,33 metri pătrați.
   Acum, împărțim volumul metrului cub (1 metru cub) la aria unei scânduri (133,33 metri pătrați), rezultând că 7,5 scânduri încap într-un metru cub.
   Astfel, pentru un metru cub cu lungimea de 4 metri și grosimea de 3 centimetri, vor intra aproximativ 7,5 scânduri.

 1. Calculul dvs. de mai sus este gresit in totalitate, aveti nevoie si de latime nu doar lungime si grosime 🙂 Intr-un metru cub vor intra 7.5 scanduri de 400×3 doar daca latimea e si ea aproape de un metru

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.