Sari la conținut

Care Sunt Valorile Normale La Papanicolau

0
(0)

Examinarea Papanicolau este un test de screening utilizat pentru a detecta precoce modificările celulare cauzate de infecția cu HPV, virusul care poate duce la cancer de col uterin. Acest test nu poate detecta cancerul în sine, dar poate identifica modificările celulare care sunt precoce și tratabile.

Rezultatul unui test Papanicolau poate fi descris ca fiind normal sau anormal. Rezultatele normale sunt când celulele sunt în același mod ca celulele de la o persoană fără infecție cu HPV. Rezultatele anormale sunt când celulele au fost modificate de infecția cu HPV.

Există mai multe tipuri de rezultate ale testului Papanicolau, în funcție de nivelul modificărilor celulare. Valorile normale sunt clasificate ca ASC-US (atipii de celule scuamoase de grad scăzut), LSIL (leucoplazie cu celule scuamoase de grad scăzut) și HSIL (leucoplazie cu celule scuamoase de grad înalt).

ASC-US se referă la atipii de celule scuamoase de grad scăzut și este cea mai frecventă categorie de rezultat. Acest lucru înseamnă că celulele arată puțin diferit față de normă, dar nu este nevoie de tratament.

LSIL se referă la leucoplazie cu celule scuamoase de grad scăzut și indică faptul că celulele sunt mai mult modificate decât în ​​cazul ASC-US. De obicei, acest lucru necesită o examinare mai amănunțită și tratamentul poate fi necesar.

HSIL se referă la leucoplazie cu celule scuamoase de grad înalt și înseamnă că celulele sunt severe modificate. Acest lucru poate indica prezența unui cancer de col uterin și, de obicei, necesită tratament.

Valorile normale sunt importante deoarece indică faptul că nu există modificări celulare în organism. Dacă rezultatul unui test Papanicolau este normal, este recomandat să se efectueze un nou test la fiecare 3-5 ani pentru a se asigura că nu au apărut modificări celulare.

Testul Papanicolau este un instrument important pentru detectarea precoce a modificărilor celulare cauzate de infecția cu HPV. Este important să se știe ce sunt valorile normale pentru a se asigura că sănătatea femeilor este monitorizată adecvat și că orice modificări celulare pot fi tratate cât mai curând posibil.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.