Sari la conținut

Care Sunt Valorile Normale Anti Tpo

0
(0)

Testul anti-TPO (anticorpi anti-peroxidaza tiroidiana) este un test de sange folosit in diagnosticul bolilor tiroidiene. Acest test masoara nivelul de anticorpi anti-peroxidaza tiroidiana, care sunt produse de sistemul imunitar in raspuns la anumite celule tiroide. Anticorpii anti-TPO sunt asociati cu boli autoimune precum hipertiroidismul si hipotiroidismul.

Valorile normale pentru testul de anti-TPO sunt in general intre 0 si 34 U / ml. Daca rezultatele testului sunt mai mari decat aceste valori, poate indica prezenta unei boli tiroidiene. Cu toate acestea, este posibil ca un test sa fie pozitiv, chiar daca nu exista nicio boala tiroidiana. Aceasta se numeste valoare fals pozitiva si poate fi cauzata de anumiti factori, cum ar fi sarcina sau administrarea de medicamente.

In plus, nivelurile normale ale anti-TPO pot varia in functie de laborator si de metoda folosita pentru a determina nivelul acestor anticorpi. De exemplu, unele laboratoare pot folosi un nivel mai scazut pentru a indica o valoare pozitiva.

In general, medicii prescriu teste anti-TPO pentru a diagnostica problemele tiroidiene sau pentru a monitoriza tratamentul. Daca rezultatul testului este mai mare decat valorile normale, medicul poate prescrie alte teste pentru a diagnostica problema.

De asemenea, medicii pot recomanda teste de anti-TPO regulat pentru persoanele care au fost diagnosticate cu o afectiune tiroidiana, in scopul monitorizarii tratamentului. Acest lucru ajuta la identificarea modificarilor in nivelul anticorpilor si poate ajuta la stabilirea unui tratament mai eficient.

In concluzie, testul anti-TPO (anticorpi anti-peroxidaza tiroidiana) masoara nivelul de anticorpi anti-TPO din sange. Valorile normale sunt intre 0 si 34 U / ml, insa poate exista variatii in functie de laborator si de metoda folosita pentru a determina nivelul acestor anticorpi. Acest test poate fi folosit pentru a diagnostica problemele tiroidiene sau pentru a monitoriza tratamentul.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.