Sari la conținut

Cand Se Scoate Certificatul Verde

0
(0)

Certificatul Verde este o inițiativă lansată recent de Comisia Europeană, cu scopul de a ajuta țările europene să facă față crizei pandemice și să se pregătească pentru reluarea călătoriilor internaționale. Certificatul Verde va oferi cetățenilor europeni o dovadă că au fost testați și vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce le va permite să se călătorească în siguranță și fără restricții între țările UE.

În prezent, UE lucrează la implementarea acestui certificat, iar lansarea oficială se așteaptă să aibă loc în luna iunie a anului 2021. Cetățenii europeni vor fi în măsură să călătorească în țările UE și să se bucure de vacanțe, din momentul lansării certificatului.

Certificatul Verde va fi disponibil atât în format electronic, cât și în format hârtie. O dată obținut, el va fi valabil pentru o perioadă limitată de timp și va conține informații precum numele și datele de naștere ale titularului, precum și informații despre vaccin, teste sau autoizolare.

În ceea ce privește obținerea certificatului, el va fi disponibil gratuit și cetățenii europeni vor putea să-l obțină prin intermediul sistemelor naționale de sănătate. Vaccinarea sau testarea trebuie realizată în țara de origine a cetățeanului. În cazul în care cetățeanul a efectuat vaccinarea în altă țară, va trebui să prezinte o dovadă a vaccinului sau testului, împreună cu certificatul Verde.

De asemenea, pentru persoanele care nu au fost vaccinate sau testate, Comisia Europeană a stabilit câteva criterii specifice, care vor fi luate în considerare înainte de emiterea certificatului Verde. Acestea includ autoizolarea la domiciliu, aderarea la măsuri de protecție și prezentarea documentelor care să dovedească acest lucru.

Certificatul Verde va ajuta la reluarea călătoriilor internaționale în siguranță și va oferi turiștilor și oamenilor de afaceri europeni posibilitatea de a-și continua călătoriile. De asemenea, acesta va fi un pas important pentru reluarea economiei.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.