Sari la conținut

Cand Expira Certificatul Verde

0
(0)

Certificatul Verde este un document de inregistrare care certifica dreptul persoanei de a locui intr-un stat membru al Uniunii Europene. Acest document este necesar in cazul in care persoana nu este cetatean al tarii respective si nu a obtinut inca dreptul de rezidenta permanenta.

In general, Certificatul Verde se elibereaza pentru o perioada de 5 ani si expira dupa aceasta perioada. Dupa expirarea Certificatului Verde, persoana in cauza trebuie sa obtina dreptul de rezidenta permanenta inainte de a putea ramane legal in tara.

Inainte de expirarea Certificatului Verde, persoana respectiva trebuie sa se prezinte la oficiul de imigratie al tarii respective pentru a-si reinnoi documentul. De asemenea, persoana trebuie sa prezinte documente care sa dovedeasca ca a locuit in tara pentru o anumita perioada de timp, ca a avut locuri de munca sau ca a avut venituri suficiente pentru a se intretine in mod independent.

In cazul in care persoana nu poate prezenta aceste documente sau nu respecta alte prevederi legale, Certificatul Verde ii poate fi refuzat. In acest caz, persoana trebuie sa paraseasca tara inainte de expirarea termenului prevazut in document.

In cazul in care persoana a depasit termenul de expirare al Certificatului Verde, aceasta poate fi considerata ilegala si poate fi supusa unor amenzi si/sau deportari. Exista, de asemenea, posibilitatea ca persoana sa fie subiectul unei proceduri de expulzare si sa primeasca o interdictie de intrare in tarile membre ale Uniunii Europene.

Certificatul Verde reprezinta o modalitate legala pentru persoanele care doresc sa traiasca in Uniunea Europeana. Inainte de expirarea documentului, este important sa se prezinte la oficiul de imigratie pentru a se pregati pentru obtinerea dreptului de rezidenta permanenta.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.