Sari la conținut

Cand A Inceput Razboiul In Ucraina

0
(0)

În 2014, Ucraina a fost izbită de un conflict de mare anvergură care a schimbat fața conflictului în Europa de Est. Razboiul din Ucraina a început pe 27 februarie 2014, când trupele rusești au invadat Crimeea, o regiune a Ucrainei. Acest conflict sângeros a continuat să se răspândească în regiune, provocând violențe sporite și vărsând sânge în întreaga țară.

Conflictul din Ucraina a fost provocat de o revoltă populară împotriva guvernului pro-rus al președintelui Viktor Ianukovici, care a condus țara din 2010. Revolta a început în noiembrie 2013, atunci când milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei guvernului de a anula acordurile de asociere cu UE. Aceste proteste au crescut în intensitate pe măsură ce guvernul a adoptat măsuri severe pentru a înăbuși opoziția.

În februarie 2014, Ianukovici a fugit din țară, iar o coaliție de opoziție condusă de Arseni Iatseniuk a preluat guvernarea. Această schimbare a puterii a fost văzută ca un afront de către Rusia, care a răspuns prin trimiterea trupelor sale în Crimeea, regiunea separată a Ucrainei.

Acest act a fost condamnat de către comunitatea internațională și a declanșat un război de poziții care a durat patru ani și jumătate, în care au fost implicate trupele rusești și separatiste pro-rusi. Conflictul a fost însoțit de bombardamente și de atacuri de artilerie, iar violențele au ucis aproximativ 13.000 de oameni.

În iulie 2020, Rusia și Ucraina au semnat un acord de încetare a focului. Acest acord a însemnat sfârșitul luptelor în Donbas și a oferit căilor de redresare a regiunii. Cu toate acestea, războiul a lăsat în urmă un țări devastate, milioane de refugiați și a creat o criză umanitară fără precedent.

Te rugăm să dai un rating recomandărilor din aceasta postare.

Faceți clic pe o stea pentru a o evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează această postare.

Ne pare rău că această postare nu v-a fost utilă!

Ajuta-ne să îmbunătățim această postare!

Spune-ne cum putem îmbunătăți această postare?

Ai intrebari?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.